Δήμος Κοζάνης: Ξεκινά η διαβούλευση για το Σχέδιο Δράσης Κυκλικής Οικονομίας

Με την κατάρτιση του φιλόδοξου Σχεδίου Δράσης Κυκλικής Οικονομίας, ο Δήμος Κοζάνης  στοχεύει στην προώθηση της κυκλικότητας αλλά και τη σύνθεση κυκλικών εφαρμογών, οι οποίες θα επιφέρουν οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο δήμος Κοζάνης, τονίζοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο, η δημοτική αρχή επιδιώκει τη χαρτογράφηση αειφόρων και βιώσιμων παρεμβάσεων και θέτει το συγκεκριμένο σχέδιο, σε διαβούλευση μέχρι τις 31 Οκτωβρίου,  ώστε  φορείς αλλά και πολίτες να εκφράσουν τις απόψεις και να υποβάλλουν τις παρατηρήσεις τους.

Η κατάρτιση και υλοποίηση του Σχεδίου Δράσης για την Κυκλική Οικονομία εντάσσεται στην στρατηγική της  Διακήρυξης Κλιματικής Ουδετερότητας «Κοζάνη 2030 – Μία Πράσινη και Έξυπνη Πόλη» , η οποία εγκρίθηκε  με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και έχει θέσει σαν στόχο την επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας για την  Κοζάνη έως το 2030.

Η κατάρτιση του Σχεδίου υλοποιήθηκε με χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Χρηματοδότηση έργων και δράσεων για την ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων χαμηλού ανθρακικού και περιβαλλοντικού αποτυπώματος στις Π.Ε. Κοζάνης, Φλώρινας και στον Δήμο Μεγαλόπολης Αρκαδίας και διάθεση πίστωσης ποσού 31.412.033€ για την υλοποίησή του από τα έσοδα πλειστηριασμών δικαιωμάτων εκπομπών 2018». Το υλικό της διαβούλευσης είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του Δήμου Κοζάνης https://cityofkozani.gov.gr

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια