Πεντακόσιες μέρες στο Διάστημα το μυστηριώδες σκάφος του αμερικανικού στρατού


Το διαστημοπλάνο X-37B Orbital Test Vehicle της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας συμπλήρωσε πεντακόσιες μέρες συνεχούς παραμονής στο Διάστημα σε μια ακόμη αποστολή του που καλύπτεται από πέπλο απόλυτης μυστικότητας. Το μη επανδρωμένο σκάφος εκτοξεύτηκε τον Μάϊο του 2020 και δεν έχει γίνει γνωστή η ημερομηνία επιστροφής του.

Στην προηγούμενη αποστολή του το σκάφος είχε παραμείνει στον αέρα συνεχόμενα για 780 μέρες. Αυτή τη στιγμή ο συνολικός χρόνος παραμονής του X-37B στο Διάστημα στις αποστολές που έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα αγγίζει τις 3,400 μέρες. Επισήμως η αμερικανική πολεμική αεροπορία στην οποία ανήκει το διαστημοπλάνο X-37B αναφέρει ότι η χρήση του  έχει ως σκοπό τη δοκιμή τεχνολογιών για επαναχρησιμοποιούμενα διαστημόπλοια και τη διεξαγωγή επιστημονικών πειραμάτων χωρίς να υπάρχει όμως καμία πληροφόρηση για το είδος αυτών των τεχνολογιών και πειραμάτων που διεξάγονται.

Όπως είναι ευνόητο η λειτουργία του X-37B και η μυστικοπάθεια γύρω από αυτό έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη διαφόρων ειδών θεωριών και φημών. Η πιο προφανής εκτίμηση για τη χρήση του X-37B είναι ότι πραγματοποιεί αποστολές παρακολούθησης με προηγμένα μέσα παρατήρησης σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια