Στις Πρέσπες η Γ.Σ. του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επαρχιακών Δήμων για την Ενεργειακή Μετάβαση

Στις Πρέσπες θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 23 Οκτωβρίου, η ετήσια Γενική Συνέλευση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επαρχιακών Δήμων για την Ενεργειακή Μετάβαση RURENER. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν στις 11 το πρωί της Πέμπτης, στην αίθουσα του παλιού Δημαρχείου, στο χωριό Λαιμός.

Το Rurener είναι ένα Ευρωπαϊκό Δίκτυο Δήμων που αποτελείται από πάνω από 80 μικρούς επαρχιακούς Δήμους και Κοινότητες, από την Ελλάδα, την Κύπρο, τη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ουγγαρία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, που έχουν δεσμευτεί να πετύχουν το στόχο της ενεργειακής μετάβασης με πρωτοβουλίες και δράσεις εξοικονόμησης ενέργειας και αποκεντρωμένης παραγωγής που αξιοποιεί ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο  δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, προεδρεύει στην εκτελεστική επιτροπή του Δικτύου αυτή την περίοδο και στις Πρέσπες, θα έρθουν για τη Γενική Συνέλευση Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από την Ισπανία, την Πορτογαλία, τη Γαλλία, την Κύπρο, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Την έναρξη των εργασιών θα χαιρετήσουν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης και Δήμαρχοι από όμορους Δήμους της Ελλάδας και γειτονικών χωρών.

Στην ατζέντα της συνέλευσης ξεχωρίζει, ανάμεσα στ’ άλλα, η πορεία προς την διαμόρφωση του οδικού χάρτη για την μετάβαση των επαρχιακών περιοχών, που αποκτά ιδιαίτερη σημασία ενόψει της ανάγκης για προσαρμογή όλων στους νέους Ευρωπαϊκούς στόχους για 55% μείωση των εκπομπών Αερίων του Θερμοκηπίου μέχρι το 2030.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια