Πρέσπες: “Ανοίγουμε τα σύνορα – Ενώνουμε τις μικρές μας δυνάμεις” (βίντεο)

O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, και οι δήμαρχοι Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, και Pustec, Pali Kolefski, έδωσαν συμβολικά τα χέρια και επανέλαβαν την πρόθεσή τους να προχωρήσουν στη διάνοιξη της διασυνοριακής διάβασης στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στο Βροντερό της Πρέσπας.

Η συνάντηση έγινε κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του RURENER, του ευρωπαϊκού Δικτύου των επαρχιακών δήμων για την Ενεργειακή Μετάβαση, που φιλοξενείται στις Πρέσπες. Στο χαιρετισμό του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της συνεργασίας των τριών γειτονικών περιοχών, ως προς την προστασία και την αειφόρο ανάπτυξη  στην λεκάνη της Πρέσπας, δηλώνοντας πως,  μετά την διασυνοριακή διάβαση στον Λαιμό, στα σύνορα με την Βόρεια Μακεδονία (η προετοιμασία της οποίας είναι σε εξέλιξη) θα «προχωρήσουμε στην διάνοιξη μιας νέας διάβασης στα σύνορα με την Αλβανία, προκειμένου να ενισχύσουμε την επικοινωνία των δυο δήμων Πρεσπών και Pustec».

«Ενώνουμε τις μικρές και ειλικρινείς μας δυνάμεις προκειμένου να πετύχουμε  καλύτερη προοπτική για αυτή την περιοχή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κασαπίδης, εκφράζοντας την πεποίθηση πως η λειτουργία των διασυνοριακών διαβάσεων, “θα λειτουργήσει εποικοδομητικά για τους τρεις δήμους στην λεκάνη της Πρέσπας”.

Ο Δήμαρχος Pustec, Pali Kolefski, υπογράμμισε την σημασία της λειτουργίας της διάβασης στο Βροντερό, σημειώνοντας πως «θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής και στις τρεις χώρες που μοιράζονται τα νερά δύο των λιμνών».

Ο Δήμαρχος Πρεσπών, Παναγιώτης Πασχαλίδης, υπενθύμισε πως “η διάνοιξη της συνοριακής διάβασης περιλαμβάνεται στο στρατηγικό σχέδιο δράσης για την αειφορική ανάπτυξη των Πρεσπών που υιοθετήθηκε το 2002 από την Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία και την Αλβανία”.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια