Πολεμώντας τους βαψομαλλιάδες

Η ταλαντούχα κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν προσφέρει στο φιλοθεάμον μόνο σασπένς αλλά και γέλιο, με σπαρταριστές αποφάσεις
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Χθες, από την παρούσα στήλη επισημάνθηκε ότι το σύστημα Μητσοτάκη «παράγει εξωφρενική λογοτεχνία με άνεση και υποδειγματικό στιλ» – και μάλιστα δίχως καν να το επιδιώκει! Οι μελετητές δεν μπορούν να εντοπίσουν πολλές από τις αποφάσεις που παίρνει η κυβέρνηση στο πεδίο της εφαρμοσμένης πολιτικής, αλλά στη λογοτεχνία. 
 
Ποιος μπορεί να λησμονήσει την αυστηρή εντολή που είχε δοθεί το 2020, όταν επιβλήθηκε η μαζική -μέσα κι έξω, ακόμα κι όταν ήμασταν μοναχούληδες στο πάρκο- μασκοφορία για το τι πράττουμε στις… πιλοτές των πολυκατοικιών; Ο Νίκος Χαρδαλιάς (ο πολιτικός ανήρ με τις μεγάλες επιτυχίες των πυρκαγιών στην Εύβοια και την Αττική) με βλοσυρό ύφος είχε διευκρινίσει ότι η πιλοτή πολυκατοικίας είναι κοινόχρηστος χώρος. Αρα, και μόνος σου να ήσουν στην πιλοτή, έπρεπε να μασκοφορεθείς! Μία που το ακούσαμε αυτό και τρομάζαμε όταν βλέπαμε όσους βρίσκονταν μόνοι στις πιλοτές τους άνευ μάσκας κι άλλη μία που καμαρώσαμε ένα σωρό γραφικές εικόνες: Μητσοτάκη να κάνει ποδηλατάδα στην Πάρνηθα με παρεούλα άνευ μάσκας, Μητσοτάκη να κορονοσυμποσιάζεται στην Ικαρία, αριστεριστές να διαδηλώνουν υπέρ Κουφοντίνα κι ένα σωρό άλλες ομορφιές που γίνονται εφικτές μόνο σε λογοτεχνικά, οργουελικού τύπου καθεστώτα, τα οποία μαζί με την καταπίεση κουβαλάνε και ικανές ποσότητες γελοιότητος. 
 
Και τώρα, το γκουβέρνο κάνει τους δημιουργούς αφηγημάτων, ταινιών, καθώς και επικοσατιρικών ποιημάτων να ζηλεύουν κι άλλο που δεν έχουν το ανάλογο ταλέντο. Η κυβερνησάρα έχει ως υπουργό Ανάπτυξης έναν απίθανο τύπο που πουλούσε (χοροπηδώντας και ουρλιάζοντας στην τηλεόραση) νανογιλέκα! Ο νανογιλεκέμπορος, λοιπόν, έλαβε μία απόφαση ψυχεδελικότερη κι απ’ αυτήν με τη μασκοφορία στις πιλοτές. Απαγορεύτηκε η πώληση προϊόντων κομμωτηρίου για επαγγελματική χρήση από σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής και κομμωτήρια στους μη έχοντες άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κομμωτή ή κουρέα! 
 
Τελικά, η κυβέρνηση από τόσα και τόσα επιβίωσε και θα υποστεί στρατηγικό πλήγμα στην εκλογική απήχησή της από τα ανεμβολίαστα πλήθη που θα ξεμυτίσει στην κεφαλή τους η λευκή ρίζα… 
Ο πόλεμος εναντίον της βαφής καταλήγει σε βατερλό…  
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια