Κρατικό πρόβλημα οι Έλληνες χριστιανοί

Τελικά, αν δεν υπήρχαν ούτε Έλληνες ούτε χριστιανοί, ουδείς θα κινδύνευε από κορονοϊό…
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Τι διαβάζουμε στον τίτλο του κύριου θέματος του iefimerida.gr; «Αυξάνονται προπηλακισμοί, κατάρες και απειλές – Στο στόχαστρο αντιεμβολιαστών και ψεκασμένων οι επιστήμονες». Τι βλέπουμε στη συνοδευτική εικόνα; Εναν ιερωμένο σε διαδήλωση να κρατά τον Τίμιο Σταυρό και δίπλα του μια ελληνική σημαία. Πώς ερμηνεύει ο νους τον συνδυασμό εικόνας και κειμένου; Ότι οι Ελληνες χριστιανοί είναι αντιεμβολιαστές και ψεκασμένοι και απειλούν, καταριούνται και προπηλακίζουν τους επιστήμονες.
 
Η εικόνα ήταν, είναι και θα παραμείνει το ισχυρότερο μέσο επικοινωνίας. Ειδικά στην εποχή μας έχει… αποθεωθεί. Σ’ αυτή την περίπτωση, με αφορμή το περιστατικό του ιατρού Βασιλακόπουλου, που κατήγγειλε προπηλακισμό σε βάρος του σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα, βλέπουμε ότι η εικόνα που επέλεξε το σάιτ iefimerida για να «ντύσει» τις καταγγελίες σε βάρος των «αντιεμβολιαστών» και «ψεκασμένων» είναι το ράσο, ο σταυρός και η σημαία. 
 
Στη συνέχεια του κειμένου διαβάζουμε: «Με αφορμή το περιστατικό της επίθεσης που δέχτηκε στην Καλαμπάκα, αποκαλύφτηκε ότι μια σειρά ιατρών έχουν πέσει θύματα επιθέσεων και απειλών από αρνητές. 
 
»Ένας από αυτούς είναι ο καθηγητής Πνευμονολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Νίκος Τζανάκης, ο οποίος μίλησε για την εμπειρία του στο Mega. “’Θα σε βρούμε όπου και να πας κι αν δεν σε βρούμε εμείς, θα σε βρει Αυτός’ και υπογράφανε ως ‘Χριστού Μαχητές’, δύο γράμματα τέτοια πήρα και κάτι μηνύματα στο τηλέφωνο”». 
 
Η κατηγορία σε βάρος των χριστιανών επανακάμπτει στο ρεπορτάζ. Στο σκηνικό του κορονοϊού, καθώς φαίνεται, το πρόβλημα είναι οι ζηλωτές χριστιανοί και οι διαδηλώνοντες με την ελληνική σημαία. Δεν έχουν καμία ευθύνη οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί, που ασκούν και ιατρικά καθήκοντα όταν ξεμπερδεύουν από τα πάνελ, οι υπουργοί που καταριούνται τους πολίτες, οι αυτοαποκαλούμενοι δημοσιογράφοι, που κουνάνε το δάχτυλο στους πολλούς και αποφαίνονται για το ποιος δικαιούται ελευθερίες και ποιος όχι. Ούτε ο πρωθυπουργός ευθύνεται, που έχει αναθέσει κρίσιμα καθήκοντα σε ορισμένους και ορισμένες, η μόνη θέση στους οποίους αξίζει είναι εκείνη του γελωτοποιού σε τσίρκο.
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια