Απεξάρτηση από τα χρήματα

«Γνωρίζω πως υπάρχουν άνθρωποι που είναι εξαρτημένοι από τον μισθό τους»
Κυριάκος Μητσοτάκης, 5 Νοεμβρίου 2020
 
Από τον Παναγιώτη Λιάκο
 
Έχουν συμπληρωθεί ένας χρόνος και λίγες ημέρες από την ημέρα που ο γόνος της πλούσιας πολιτικής οικογένειας Κυριάκος Μητσοτάκης, με τα 36 ακίνητα που δηλώνει στο «πόθεν έσχες» του, εκτόξευσε αυτή την πλανητικών διαστάσεων κεραμίδα στα κεφάλια των τηλεθεατών.
 
Παρόλο που αυτή η ατάκα φανερώνει τη χαώδη απόσταση που τον χωρίζει από τον λαό («γνωρίζω πως υπάρχουν εξαρτημένοι από μισθό» = «γιατί δεν τρώνε παντεσπάνι;») και εκείνος μια χαρά παραμένει πρωθυπουργός και τα ακίνητά του στέκονται ολόρθα και οι εξαρτημένοι από το μηνιάτικο βρίσκονται σε πρόγραμμα απεξάρτησης, ένεκα… ανεργίας και αφραγκίας. 
 
Στη φωτογραφία που κοσμεί το παρόν βλέπουμε το αποτέλεσμα των πολιτικών επιλογών του αμέριμνου Κυριάκου Μητσοτάκη, που κληρονόμησε τη στρωμένη δουλειά του θηρευτή ψήφων και αξιωμάτων: ένα κενό κατάστημα, μια κλειστή επιχείρηση, που τηρούσε όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά του κορονοϊού. Μόνο ως πικρή ειρωνεία και ως μαύρο, ακούσιο χιούμορ της πραγματικότητας μπορεί να εκληφθεί το μήνυμα στο αυτοκόλλητο που είχε βάλει ο επιχειρηματίας στη βιτρίνα: «Στο κατάστημα μπορεί να βρίσκονται 12 άτομα ταυτόχρονα – βάσει της οδηγίας του υπουργείου Υγείας και της Πολιτικής Προστασίας». 
 
Τελικά, στο κατάστημα επιτρέπονται 12 άτομα, αλλά ουδείς απέμεινε∙ ούτε καν ο ιδιοκτήτης, που μέχρι τέλους επέμενε να τηρεί πιστά όλα τα μέτρα, τα οποία άλλαζε από μέρα σε μέρα κι από εβδομάδα σε εβδομάδα η κυβέρνηση των «αρίστων». 
 
Ο επιχειρηματίας, από το κλείσιμο της επιχείρησης και έπειτα, αν άφησε χρέη πίσω του (Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, υπάλληλοι, προμηθευτές κ.ά.) μπορεί να αντιμετωπίζεται ως παραβάτης των νόμων. Το γεγονός ότι λειτουργούσε σύννομα σε ολόκληρη τη ζωή του δεν σημαίνει κάτι για το κράτος, το οποίο συμπεριφέρεται με επιείκεια και στοργή στους κατ’ επάγγελμα παραβατικούς και διαλύει συστηματικά την καθημερινότητα όσων προσπαθούν να εργαστούν τίμια και αξιοπρεπώς. 
 
Από την άνοιξη του 2020 μέχρι σήμερα, ζούμε με απαγορεύσεις, μάσκες, καραντίνες, περιορισμούς δικαιωμάτων των πολιτών και απάνθρωπα καψώνια, τα οποία σκαρφίζονται άχρηστοι πολιτικοί για να «νικήσουμε» την πανδημία. Και τελικά, αντί να ηττηθεί η πανδημία, ηττάται σύσσωμη η Ελλάδα. 
 
Σβήνουμε ήσυχα, αδιαμαρτύρητα, νομιμοφρόνως… 
 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια