Τι σχέση έχουν οι πολεμικές ασκήσεις του ΔΝΤ τον Δεκέμβριο με την προώθηση ενός πλήρως ψηφιακού χρηματοπιστωτικού συστήματος ελέγχου;


Να κουβαλάτε πάντα μαζί σας μια κανάτα ουίσκι σε περίπτωση δαγκώματος φιδιού και επιπλέον να κουβαλάτε πάντα μαζί σας ένα μικρό φίδι". ~ W.C. Fields

της Catherine Austin Fitts

Οι ζωές μας συγκλονίζονται όλο και περισσότερο από συμβάντα, που συχνά αναφέρονται ως "προβοκάτσιες", τα οποία χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο για να δικαιολογήσουν ακόμα μεγαλύτερο κεντρικό έλεγχο. Πολλά από αυτά τα συμβάντα έχουν προηγηθεί ή έχουν συνοδευτεί από ασκήσεις σχεδιασμού και προσομοίωσης που μερικές φορές φαίνεται να συμβάλλουν στη μεθόδευση τέτοιων συμβάντων.

Μια από τις τελευταίες "ασκήσεις" που εγείρουν σοβαρά ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσον οι παγκόσμιοι ηγέτες αντί να επιδιώκουν την αποφυγή και τη διαχείριση κινδύνων, μεθοδεύουν αντιθέτως μια κατάσταση "προβλήματος-αντίδρασης-λύσης", ήταν η άσκηση "Event 201".

Το Event 201 ήταν μια προσομοίωση πανδημίας που διεξήχθη τον Οκτώβριο του 2019 από το John Hopkins Bloomberg School of Public Health Center for Health Security, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και το Ίδρυμα Gates με τη συμμετοχή πρώην και νυν μελών της ηγεσίας των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και της εθνικής ασφάλειας.

Δεδομένης της χρονικής συγκυρίας των γεγονότων που σχετίζονται με τον Covid-19, το Event 201 ανέδειξε αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με το κατά πόσο τυχόν υγειονομικές ανάγκες και περιορισμοί μπορούν να οδηγήσουν σε ριζική αναδιοργάνωση των κυβερνήσεων παγκόσμια καθώς της πρόσβασης σε πόρους - για να μην αναφέρουμε τη μεθόδευση μιας σημαντικής αύξησης του μεγέθους και του πλούτου της τάξης των δισεκατομμυριούχων. Όλα αυτά συνιστούν ένα de facto παγκόσμιο πραξικόπημα.

Η άσκηση Event 201 έλαβε χώρα στις 18 Οκτωβρίου - αμέσως μετά την έναρξη του νέου οικονομικού έτους την 1η Οκτωβρίου 2019 στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Ήταν επίσης ένα χρόνο μετά την υιοθέτηση ως διοικητικής πολιτικής από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γνωμοδότησης νο. 56 της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ομοσπονδιακών Λογιστικών Προτύπων. Αυτή η Γνωμοδότηση επιτρέπει στην κυβέρνηση να τηρεί μυστικά δημοσιονομικά βιβλία. Με το κλείσιμο του οικονομικού έτους 2019, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση είχε τη δυνατότητα να διαχειρίζεται έναν προϋπολογισμό και μια αγορά κρατικών ομολόγων ύψους τρισεκατομμυρίων δολαρίων εξ ολοκλήρου εν κρυπτώ και με τη δικαιολογία της "εθνικής ασφάλειας". Η δυνητική ευελιξία που προσέφερε αυτή η μυστικότητα για τη χρηματοδότηση και τις επιχειρήσεις συγκάλυψης του παγκόσμιου πραξικοπήματος ήταν άνευ προηγουμένου.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) ανακοίνωσε πρόσφατα ότι χρηματοδότησε, στις 9 Δεκεμβρίου 2021, "παιχνίδια πολέμου" που προσομοίαζαν μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση στις παγκόσμιες χρηματοπιστωτικές αγορές και τράπεζες. Στην άσκηση που ονομάστηκε "Συλλογική Δύναμη" ηγήθηκε το Ισραήλ, με τη συμμετοχή πέντε από τα κράτη του G7 (ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία - η Ιαπωνία και ο Καναδάς δεν συμπεριλήφθηκαν), καθώς και της Ελβετίας, της Ολλανδίας, της Αυστρίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Ταϊλάνδης. Συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι του ΔΝΤ, της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών (της "κεντρικής τράπεζας των κεντρικών τραπεζών").

Οι ασκήσεις πολέμου περιελάμβαναν τη μελέτη των επιπτώσεων των "ψευδών ειδήσεων" στις χρηματοπιστωτικές αγορές και μελετούσαν ακραίες παρεμβάσεις, όπως "μια συντονισμένη τραπεζική αργία, περιόδους χάριτος για την αποπληρωμή του χρέους, συμφωνίες swap/repo και συντονισμένη αποδέσμευση από τα κύρια νομίσματα".

Τα πολεμικά παιχνίδια του ΔΝΤ έλαβαν χώρα πέντε μήνες μετά το Cyber Polygon 2021 του Ιουλίου, μια προσομοίωση κυβερνοεγκλημάτων υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ που επικεντρώθηκε στις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού και τις διαταραχές τους.

Ποιο είναι το νόημα των πολεμικών παιγνίων του ΔΝΤ; Όπως και με το Event 201, τα αναπάντητα ερωτήματα είναι πολλά.

Ξέρουμε ότι είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια για την οικοδόμηση ενός πλήρως ψηφιακού συστήματος χρηματοοικονομικού ελέγχου με τη χρήση διαβατηρίων εμβολιασμού και ψηφιακών νομισμάτων κεντρικών τραπεζών (CBDCs), τα οποία θα προσδώσουν στους κεντρικούς τραπεζίτες σημαντικό - αν όχι πλήρη - έλεγχο των ατομικών χρηματοοικονομικών συναλλαγών. Ο πρόεδρος της Τράπεζας Διεθνών Διακανονισμών, Augustín Carstens, το εξηγεί γλαφυρά σε αυτό το βίντεο.


Γνωρίζουμε επίσης ότι οι κεντρικοί τραπεζίτες συνεχίζουν να προωθούν επιθετικά την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού παρά τα συντριπτικά επιστημονικά και ιατρικά στοιχεία ότι αυτές οι ενέσεις έχουν ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη θνησιμότητα και ασθένειες απ' ότι το φαινόμενο που ονομάζεται Covid-19.

Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι από τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008-2012 οι ρυθμιστικές αρχές τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ εργάζονται συστηματικά για να αναπτύξουν μια ρυθμιστική δομή που να μπορεί εύκολα να μεθοδεύεται bail-ins (κουρέματα καταθέσεων) ώστε τα προβλήματα ρευστότητας και οι δόλια ελλειμματικές εγγυήσεις να επιτρέπεται να χρηματοδοτηθούν με τα περιουσιακά στοιχεία και τις συνταξιοδοτικές αποταμιεύσεις των καταθετών. Δεδομένων των πρόσφατων κινήσεων για την επιβολή μεγαλύτερης εποπτείας στις αγορές κρυπτονομισμάτων, αυτό θα μπορούσε επίσης να περιλαμβάνει μέτρα ελέγχου σε παραδοσιακά μη ρυθμιζόμενα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Δεδομένης της κλιμακούμενης αντίδρασης σε όλο τον κόσμο κατά του παγκόσμιου πραξικοπήματος, είναι δυνατόν οι κεντρικοί τραπεζίτες και οι μυστικές υπηρεσίες να σχεδιάζουν κυβερνοεπιθέσεις και bail-in τραπεζών προκειμένου να προσπαθήσουν να επιβάλουν υποχρεωτικότητα εμβολιασμών και υγειονομικά πιστοποιητικά; Ή μήπως αυτοί οι παράγοντες, βλέποντας την αυξανόμενη ανησυχία των μικροεπενδυτών για την ακεραιότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών και την επιδείνωση του κράτους δικαίου, ανησυχούν απλώς για την εξάρτηση των μεγάλων παγκόσμιων τραπεζών από τις αγορές repos και βραχυπρόθεσμων συναλλαγών;

Είτε πρόκειται για κακοδιαχείριση των αγορών, είτε για κλοπή, είτε για τον εξαναγκασμό των καταθετών σε ολοκληρωτικά συστήματα χρηματοπιστωτικού ελέγχου, δεν υπάρχουν απαντήσεις στα πολυάριθμα ερωτήματά μας που να εμπνέουν εμπιστοσύνη στην τρέχουσα διοίκηση και διαχείριση των κεντρικών τραπεζών και του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Υπάρχει όμως ένα πράγμα που γνωρίζουμε: Τίποτα καλό δεν μπορεί να προκύψει από τα υγειονομικά διαβατήρια και τις υποχρεωτικότητες. Ως επαγγελματίας οικονομολόγος, το συμπέρασμά μου από την ανασκόπηση της περιγραφής των πολεμικών ασκήσεων του ΔΝΤ είναι απλό. Κάντε ό,τι μπορείτε για να σταματήσετε τα υγειονομικά διαβατήρια και την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών.

Αν αγαπάτε την ελευθερία, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής σας ελευθερίας, τότε - όπως μας υπενθυμίζει ο Robert F. Kennedy, Jr. - "αντισταθείτε, αντισταθείτε, αντισταθείτε".

Από έναν συνδρομητή:

"Το πιστεύετε ή όχι, η αμερικανική κεντρική τράπεζα ξεφορτώθηκε (ανεπιθύμητο) αμερικανικό κρατικό χρέος την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου ύψους 1,704 τρισεκατομμυρίων - νέο ρεκόρ όλων των εποχών.

Το όριο του χρέους της ομοσπονδιακής κυβέρνησης αυξήθηκε την Πέμπτη κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια, αλλά τώρα πρέπει να "εκδώσουν" νέο χρέος για να αντλήσουν μετρητά και να ενισχύσουν τα άδεια ταμεία του Υπουργείου Οικονομικών σε μια αγορά που έχει ήδη 1,704 τρισεκατομμύρια χρέους που "ψάχνει για σπίτι", ενώ ο ισολογισμός της κεντρικής τράπεζας ανέρχεται σήμερα σε 8,756 τρισεκατομμύρια δολάρια (άλλο ένα νέο ρεκόρ όλων των εποχών).

Πότε άραγε θα γίνει πραγματικότητα η πλήρης παγκόσμια απόρριψη του δολαρίου; Η εικασία μου - σύντομα". 

Πηγή: The Solari Report 

Μετάφραση: Thourios TV


source https://mandataapoekso.blogspot.com/2021/12/blog-post_23.html

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια