Δ. Μακεδονία: Ξεμπλόκαρε το αποχετευτικό Εορδαίας – Στο ΠΕΠ η επεξεργασία λυμάτων Πρεσπών

Εγκρίθηκε εκ νέου η διακήρυξη του υποέργου “Εξωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων περιοχής κόμβου ΑΕΒΑΛ σε Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων Πτολεμαΐδας”. Ολόκληρο το έργο που εκκρεμεί εδώ και πολλά χρόνια, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, συνολικού προϋπολογισμού 12 εκ. ευρώ, μεταφέρθηκε από την αρμοδιότητα της ΔΕΥΑΠ στη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, σε συνεννόηση των δύο φορέων και του Δήμου Εορδαίας, για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση πολλών δυσκολιών που υπάρχουν.

Το πρώτο υποέργο που εγκρίθηκε είναι συνολικού προϋπολογισμού 853.200 ευρώ, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται και οι εγκρίσεις των άλλων δύο. Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη, το συγκεκριμένο έργο είναι το σημαντικότερο αυτή την περίοδο, όσον αφορά τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος και η Περιφερειακή Αρχή κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες σε συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή για να ξεκινήσει και να αποπερατωθεί.

Εν τω μεταξύ, με απόφαση του Περιφερειάρχη εντάχθηκε στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας η Πράξη «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Μικρολίμνης – Καρυών Δήμου Πρεσπών. Το έργο αφορά στην κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας υγρών αστικών αποβλήτων για την εξυπηρέτηση των οικισμών Μικρολίμνης και Καρυών-Οξυάς του Δήμου Πρεσπών. Η συνολική επιλέξιμη δημόσια δαπάνη της Πράξης ανέρχεται στις 405.468 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η Περιφερειακή Αρχή, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δίνει έμφαση στην υλοποίηση έργων διαχείρισης λυμάτων, στην προσπάθειά της να βελτιώσει την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Δυτικής Μακεδονίας και να διασφαλίσει την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

www.ertnews.grαπό ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια