Φούμαρα

ΕλλάδαΑφού πρώτα με τον νόμο Χατζηδάκη η κυβέρνηση διέλυσε ολοκληρωτικά το 8ωρο, θεσμοθέτησε δύο επιπλέον ώρες εργασίας και μάλιστα χωρίς αμοιβή, έκανε λάστιχο τη ζωή των εργαζομένων, αύξησε τις ώρες υπερωριακής απασχόλησης, που κι αυτές έγιναν πιο φθηνές, κατάργησε την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν εκ των προτέρων την υπερεργασία, εξασφαλίζοντας διά νόμου το κλέψιμο του μισθού και την ασυδοσία, τώρα έρχεται προκλητικά να διαφημίσει τον «ψηφιακό μετασχηματισμό της αγοράς εργασίας», που όπως έλεγε χτες ο αρμόδιος υπουργός, έχει στόχο «την αποτελεσματική αντιμετώπιση της "μαύρης" και της υποδηλωμένης εργασίας».

Πρόκειται για ωμή κοροϊδία σε βάρος εκατομμυρίων μισθωτών, που συμπληρώνεται από τις ανακοινώσεις για την πιλοτική λειτουργία του «myErgani» και την ψηφιακή κάρτα που θα ακολουθήσει τους επόμενους μήνες. Ο ισχυρισμός ότι όλα τα παραπάνω αποτελούν «εγγύηση για την τήρηση του ωραρίου και των υπερωριών του» είναι φούμαρα. 

Αλήθεια, τι θα ελέγχουν οι εργαζόμενοι; 
Το 8ωρο που κατάργησε ο νόμος Χατζηδάκη; 
`Η την υπερεργασία που δεν θα δηλώνεται έτσι και αλλιώς; 
Και πόσο εύκολο είναι για έναν εργαζόμενο να καταγγείλει τις παρανομίες της εργοδοσίας, όταν έξω από τις πύλες των επιχειρήσεων ένα εκατομμύριο άνεργοι αξιοποιούνται ως «απειλή» από την εργοδοσία, και όταν με τον ίδιο νόμο η συνδικαλιστική δράση μέσα στους χώρους δουλειάς τίθεται υπό διωγμό; 

Ο λαός μας το λέει κι αλλιώς: «Να σε κάψω Γιάννη... να σ' αλείψω λάδι»! Αλλά είναι βαθιά γελασμένοι αν περιμένουν ότι με τέτοια ...ψηφιακά καθρεφτάκια θα καταφέρουν να εξωραΐσουν την άγρια εκμετάλλευση και να κοροϊδέψουν τους εργαζόμενους.


Πηγή: rizospastis

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια