Τζηκαλάγιας: Οι αγρότες θα αποζημιωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο

Για ικανοποίηση των φασολοπαραγωγών της Δυτικής Μακεδονίας κάνει λόγο ο βουλευτής ΝΔ Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας σε δελτίο τύπου στο οποίο αναφέρει πως “θα αποζημιωθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο”, όπως είχε αποφασιστεί κατά την επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛΓΑ στην περιοχή τον περασμένο Οκτώβριο.

Ο κ. Τζηκαλάγιας λέει πως το Δ.Σ του ΕΛΓΑ στη συνεδρίαση της 15ης Δεκεμβρίου, “έκανε δεκτή την εισήγηση του Προέδρου Ανδρέα Λυκουρέντζου για εφαρμογή του άρθρου 18 του κανονισμού για “ειδικές περιπτώσεις εκτιμήσεων” για συνολική εκτίμηση των ζημιών που σημειώθηκαν από τους καύσωνες, τις βροχοπτώσεις και τους παγετούς στις καλλιέργειες των φασολιών στις Π.Ε Καστοριάς, Φλώρινας, Κοζάνης και Γρεβενών“.

Ο ΕΛΓΑ είναι έτοιμος να προχωρήσει στις πληρωμές τον επόμενο μήνα, σύμφωνα με τον βουλευτή, ο οποίος σημειώνει πως πρόκειται για “μικρή καθυστέρηση 20 ημερών από τον αρχικό σχεδιασμό”.

“Οι Kασσάνδρες διαψεύστηκαν πανηγυρικά” υπογραμμίζει ο κ. Τζηκαλάγιας, ο οποίος αναφέρει: “Τις τελευταίες ημέρες δημιουργήθηκε μία έντονη φημολογία και παραπληροφόρηση. Τα άσφαιρα πυρά και η καταστροφολογία της αντιπολίτευσης ,καθώς και η περιοδικότητα της ανάγκης επαναστατικής γυμναστικής κάποιων συνδικαλιστών παλαιάς κοπής, συνέβαλαν στην δημιουργία αδικαιολόγητης ανησυχίας στους αγρότες που μοχθούν και ιδρώνουν αφοσιωμένοι στο χωράφι τους”.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια