ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ - ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ ΥΠΑΡΧΕΙ;

Γράφει ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης Αμφικτύων
 
Μετά την μεταπολίτευση η Ελλάς αρκείτο στην κατευναστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία και έκτοτε συνεχώς υποχωρούσε για να αποφύγει τη σύγκρουση. Η Τουρκία αντίθετα όλο αυτό το διάστημα είχε θέση σαν σκοπό την αναβίωση της νέο Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Προς τούτο την πολιτική του Κεμαλισμού των πρώτων χρόνων με το δόγμα του «Παντουρκισμού» και « Εθνικισμού» προστέθηκε από τον Ερντογάν και το δόγμα του «Πανισλαμισμού» και του Ζωτικού Χώρου της «Γαλάζιας Πατρίδας» χωρίς να σταματήσουν να ισχύουν τα προηγούμενα, διότι το βαθύ κράτος στην Τουρκία έχει συνέχεια σε βάθος χρόνου. Το δόγμα αυτό επεκτείνει τα όρια της Τουρκίας πέραν αυτών της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ειδικά στρέφεται κατά της Ελλάδος και Κύπρου (μισό Αιγαίο, Θράκη και διχοτόμηση Κύπρου) αρχικώς, ενώ οι απώτερες βλέψεις είναι να καταστήσει Ελλάδα και Κύπρο χώρες υποτελείς (σαντζάκια).
 
Σύμφωνα με τη Θουκυδίδια σκέψη «όσο ο αδύνατος υποχωρεί κάτω από την πολιτική ή στρατιωτική του αδυναμία τόσο ο ισχυρός προχωρεί με βάση την δύναμη του». Μετά το 1974 η Τουρκία επιδόθηκε στην άκρατη ενίσχυση των Ε.Δ και την οικοδόμηση ισχυρής αμυντικής βιομηχανίας. Η Ελληνική υποχωρητικότητα έλαβε μορφή «σιωπηρής παράδοσης» κατά τη δεκαετή περίοδο των Μνημονίων όπου δεν αγοράστηκε από τις Ε.Δ ούτε βίδα. Αντίθετα , με την κατευναστική και ηττοπαθή πολιτική Γ. Παπανδρέου (GAP) με το «ζεϊμπέκικο» και τη διεθνιστική ιδεοληψία Τσίπρα (το Αιγαίο ανήκει στα ψάρια) οι Τούρκοι θεώρησαν ότι έφθασε η κατάλληλη στιγμή να μας σύρουν στην τράπεζα των διμερών διαπραγματεύσεων εφ’ όλης της ύλης που άνοιξαν τα τελευταία χρόνια(μισό Αιγαίο, αποστρατικοποίηση νησιών, Θράκη, κατάργηση ΑΟΖ- αιγιαλίτιδας ζώνης, εξαφάνιση Καστελορίζου, διχοτόμηση Κύπρου κ.α) Στο εσωτερικό μας δρούσε και δρα η Τουρκική 5η Φάλαγγα του τουρκόφιλου ΕΛΙΑΜΕΠ , δημιουργήματος του ανθέλληνα και καταστροφέα της Ελλάδος Σημίτη. Οι φωνές των ειδικών (στρατηγών, διεθνολόγων, γεωπολιτικών) δεν προβάλλονταν και αγνοούνταν.
 
Η παρούσα Κυβέρνηση κάτω από την πανεθνική πίεση του απανταχού Ελληνισμού έλαβε σύντονα μέτρα ενισχύσεως των Ε.Δ με νέα οπλικά συστήματα και τη δημιουργία συμμαχιών εντός του ΝΑΤΟ και πέραν αυτού στην Ανατολική Μεσόγειο και στον Κόλπο (Ισραήλ, Αίγυπτο, ΗΑΕ κ.α) Εντός διετίας άλλαξε τον συσχετισμό των ισορροπιών υπέρ ημών. Προς τούτο μας βοήθησε τα μέγιστα και η ακραία, τρομοκρατική και ρηξικέλευθος πολιτική Ερντογάν η οποία έκανε τη Γαλλία να υπογράψει την Ελληνο- Γαλλική Στρατιωτική Συμφωνία και τις ΗΠΑ την αντίστοιχη Συμφωνία Αμυντικής Συνεργασίας . Όμως ακόμη παραμένουν ανοιχτά τρία βασικά εθνικά θέματα ήτοι: 
 
1/ Επέκταση των Χωρικών μας Υδάτων στα 12ν.μ σε όλο τον θαλάσσιο χώρο  
2. Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος - Κύπρου. 
3/ Εξόρυξη των υδρογονανθράκων σε Ιόνιο και νοτιοδυτικά Κρήτης 
 
Τα δύο πρώτα πρέπει άμεσα να γίνουν διότι είναι δικαίωμα μας που απορρέει από το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της Θάλασσας. Το τρίτο έχει σοβαρά καθυστερήσει και πρέπει άμεσα να δρομολογηθεί. 
 
Με το θωρηκτό «Αβέρωφ» διώξαμε τον τουρκικό στόλο από το Αιγαίο. Με τα RAFALE , την αναβάθμιση των F-16 σε VIPER, τις παραγγελίες των BELHARA και τις βολιδοσκοπήσεις για τα F-35 είμαστε σε ισχυρή θέση να ικανοποιήσουμε τα Εθνικά μας Δίκαια, τώρα που η Τουρκία βρίσκεται σε κάμψη. 
 
Δεν αρκούν τα νέα όπλα. Απαιτείται και η πολιτική βούληση χρησιμοποιήσεως των . Η Κυβέρνηση έχει τη βούληση; 
 
Αμφικτύων 
10/12/ 2021 
 
*Αμφικτύων είναι ο Υποστράτηγος ε.α Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης 
Συγγραφεύς, Μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών 

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια