Η Συνθετική Βιολογία θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο.


Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

16/04/2021

By Douglas Broom (Senior Writer, Formative Content)


Σ.Ι. Ασκητής:

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανήρτησε το άρθρο ονόματι «5 οράματα για το μέλλον, απο τη Διάσκεψη Κορυφής για την Παγκόσμια Τεχνολογική Διακυβέρνηση».

Το ένα απο αυτά τα οράματα αφορά την Γενετική Τροποποίηση - στα πλαίσια της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης - και τα αποσπάσματα που σας μεταφέρει το ιστολόγιο είναι επι τούτου.

Ακολουθούν Αποσπάσματα:

Οι νέες τεχνολογίες που προάγουν την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (4IR) θα είναι το κλειδί για την παγκόσμια ανάκαμψη από την πανδημία COVID-19, αλλά μόνο αν αξιοποιηθούν σωστά.

Αυτό ήταν το μήνυμα της Διάσκεψης Κορυφής για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση της Τεχνολογίας 2021, απο το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ - όπου οι ηγέτες συγκεντρώθηκαν εικονικά για να συζητήσουν πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι οι αναδυόμενες τεχνολογίες σχεδιάζονται και χρησιμοποιούνται υπεύθυνα.

[..]

«Ο COVID-19 επιτάχυνε τη μετάβασή μας στην εποχή της Τέταρτης Βιομηχανικής Επανάστασης (4IR), γράφει ο Klaus Schwab, ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στην έκθεση για την Παγκόσμια Τεχνολογική Διακυβέρνηση (Global Technology Governance Report).

«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι νέες τεχνολογίες στον ψηφιακό, βιολογικό και φυσικό κόσμο παραμένουν ανθρωποκεντρικές και εξυπηρετούν την κοινωνία στο σύνολό της, παρέχοντας σε όλους δίκαιη πρόσβαση».

[..]

Πώς μπορεί λοιπόν να χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία προς όφελος όλων;


Η Συνθετική Βιολογία θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο. (ένα απο τα 5 οράματα)

Η συνθετική βιολογία συμπεριλαμβάνει το CRISPR, την τεχνολογία γονιδιακής τροποποίησης που χρησιμοποιείται επί του παρόντος για την καταπολέμηση του COVID-19.

«Μιλάμε για τη βελτίωση της βιολογίας και τον επανασχεδιασμό οργανισμών για ευεργετικούς σκοπούς», δήλωσε η καθηγήτρια Amy Webb της Σχολής Επιχειρήσεων Stern του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

«Θα μας επιτρέψει όχι μόνο να επεξεργαζόμαστε γονιδιώματα, αλλά επίσης - και αυτό είναι σημαντικό - να γράψουμε έναν νέο κώδικα για τη ζωή. Θα έχουμε δικαιώματα σε επίπεδο δημιουργίας», πρόσθεσε. «Αυτό θα μπορούσε και θα μεταμορφώσει όχι μόνο την υγεία αλλά και τα υλικά. Δεν μπορώ να σκεφτώ έναν τομέα στον οποίο δεν θα δούμε σημαντική βελτίωση.»

***

Παράθεση σχετικών βίντεο:


από oaskhths.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια