Κ. Βαθιώτης στον Focus FM: «Αυτό που συμβαίνει είναι μία επάνοδος του ναζισμού


Καταιγιστικός ήταν μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο Νομικός, πρώην Αναπληρωτής Καθηγητής Ποινικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Κωνσταντίνος Βαθιώτης.

«Το κάθε συλλαλητήριο είναι μία βαλβίδα εκτόνωσης. Είμαι πάρα πολύ σκεπτικός ως προς το αν θα πρέπει να συνεχίσουμε να ακολουθούμε αυτό τον τρόπο αντίστασης ενάντια στην υγειονομική δικτατορία» σχολίασε ο κος Βαθιώτης αναφορικά με τη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη.

«Πολύ φοβάμαι ότι θέλει το τυραννικό καθεστώς υπό το οποίο ζούμε, να γίνονται τέτοιες διαδηλώσεις, προκειμένου να εκτονώνεται η οργή του κόσμου. Σε μία εποχή που το κράτος χρησιμοποιεί πολύ μοντέρνα όπλα εναντίον του πολίτη, το να ακολουθείς παραδοσιακές μεθόδους που έπιαναν σε παλιές εποχές είναι λάθος. Πρέπει να προσαρμόσει ο πολίτης τους τρόπους αντίστασης του στα νέα δεδομένα και να αναζητήσει έξυπνες λύσεις. Πρέπει να γίνει μία ειρηνική διαδήλωση έξω από το σπίτι του δικτάτορα και όλων των δικτατόρων που μας κυβερνούν. Όπως αυτοί έκαναν εφιάλτη τις ζωές μας, πρέπει να κάνουμε εφιάλτη τις δικές τους ζωές», είπε.

Ο κύριος Βαθιώτης χαρακτήρισε το σύστημα «καλά προετοιμασμένο γι΄ αυτή την αντίδραση, με άρτια υπολογισμένες τις πιθανές “απώλειες”».

«Το σύστημα δούλευε πάρα πολλά χρόνια πριν, έπρεπε να συντονίσει περίπου 200 κράτη. Φανταστείτε για να μπορούν συντονισμένα αυτά τα κράτη να εφαρμόσουν την υγειονομική δικτατορία, πόσο πολύ το πάλευαν” ανέφερε ο καθηγητής.

Διαβάστε την συνέχεια στο focusfm

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια