Αυστραλία: Παράλυτος άνδρας έγραψε tweet μόνο με τη σκέψη του

Ένας άνδρας 62 ετών στην Αυστραλία, που πάσχει από αμυοτροφική πλευρική σκλήρυνση (ALS) – μια ασθένεια που προκαλεί παράλυση – είναι πλέον σε θέση να επικοινωνεί τις σκέψεις του με άλλους χωρίς να χρειάζεται μυϊκή δραστηριότητα.

Την Πέμπτη, δημοσίευσε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «χρησιμοποιώντας μόνο την άμεση σκέψη του», ανακοίνωσε η Synchron, η εταιρεία που του επέτρεψε να το κάνει.

«Δημιουργώ αυτό το tweet απλώς με το να το σκέφτομαι» ανέφερε το tweet, που λέγεται ότι δημοσιεύτηκε από τον Φίλιπ Ο’Κόφι στον λογαριασμό του διευθύνοντα συμβούλου της Synchron, Τόμας Οξλεϊ.

 


Το «πρώτο tweet με άμεση σκέψη» δημιουργήθηκε ασύρματα από τον εγκέφαλο του Ο’Κόφι, σύμφωνα με την εταιρεία. Μετά από προοδευτική παράλυση που προκλήθηκε από το ALS, στον εγκέφαλο του άνδρα έχει τοποθετηθεί τσιπ που ονομάζεται «Stentrode». Το εμφύτευμα είναι «σχεδιασμένο για να επιτρέπει στους ασθενείς να ελέγχουν ασύρματα ψηφιακές συσκευές μέσω της σκέψης», σύμφωνα με την εταιρεία.

«Τώρα, απλώς σκέφτομαι πού θέλω να κάνω κλικ στον υπολογιστή και μπορώ να στείλω email, να κάνω τραπεζικές συναλλαγές, να ψωνίσω και να στείλω μήνυμα στον κόσμο μέσω Twitter», ανέφερε η εταιρεία ότι «είπε» - ή για την ακρίβεια σκέφτεται ο Ο’Κόφι. Σύμφωνα με τον ίδιο, το «εκπληκτικό» σύστημα απαιτεί εξάσκηση, όπως ακριβώς το να μάθεις να οδηγείς ποδήλατο, «αλλά μόλις το μάθεις, γίνεται εύκολο».

Ο άνδρας, παρά την επιδεινούμενη παράλυση, είναι πλέον σε θέση να συμμετάσχει σε ανεξάρτητες δραστηριότητες και να επανασυνδεθεί με τον κόσμο, ισχυρίζεται η Synchron.

(με πληροφορίες από RT)


Πηγή: huffingtonpost.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια