Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ για το “Παπανικολάου” Θεσσαλονίκης: 1.000 ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν εκτός ΜΕΘ


Οι 1.000 από τους συνολικά 1.500 ασθενείς με κορονοϊό πέθαναν εκτός ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης τα δύο τελευταία χρόνια, όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, στη συγκέντρωση των υγειονομικών στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.

“Χάνουμε 100 ασθενείς την ημέρα. Και μυρμήγκια να ήταν, θα μας πονούσε. Και όμως, όλοι αναρωτιούνται τι φταίει γι’ αυτό εκτός από την κυβέρνηση, η οποία αυτοθαυμάζεται και δεν κάνει τίποτα γιατί δεν πιστεύει στο δημόσιο σύστημα Υγείας” σχολίασε μετά την επίσκεψή του στο «Παπανικολάου», όπου, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, συνεχίζονται οι εφημερίες τρόμου με δεκάδες νέες εισαγωγές ασθενών με Covid-19 και οι αθρόες προσελεύσεις στα ειδικά Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών.

Οι υγειονομικοί περιέγραψαν με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, τα οποία, όπως τόνισαν, είναι πιο υποστελεχωμένα σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Όπως τόνισαν, το ΕΣΥ μετρά περίπου 10.000 εργαζόμενους λιγότερους φέτος εξαιτίας συνταξιοδοτήσεων, αναστολών εργασίας και τώρα, με τη μετάλλαξη Όμικρον, και νοσούντων που βρίσκονται σε καραντίνα. «Οι βάρδιες δεν βγαίνουν, τρέχουμε από τμήμα σε τμήμα» τόνισε εργαζόμενη στο «Παπανικολάου», στο οποίο η εφημερία έκλεισε με 39 νέες εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό.

από eretikos

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια