Δ. Μακεδονία: Παράταση του προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021” ζητά το ΤΕΕ

Την παράταση του προγράμματος “Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021” ζητά με επιστολή του στον αρμόδιο Υπουργό το ΤΕΕ Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας.

Όπως αναφέρει στην επιστολή “με το νέο Πρόγραμμα «Εξοικονομώ – Αυτονομώ 2021» αντιμετωπίστηκαν με ορθό τρόπο κάποιες από τις στρεβλώσεις των παλιότερων αντίστοιχων προγραμμάτων, μία εκ των οποίων – και ίσως η σημαντικότερη – ήταν η παροχή χρονικής περιόδου πενήντα (50) ημερών από την ημερομηνία έναρξης υποβολής των αιτήσεων, ήτοι, από την 13η Δεκεμβρίου 2021, για την ηλεκτρονική υποβολή τους. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα δηλαδή, θα κλείσει στις 03 Φεβρουαρίου 2022.
Ωστόσο, στον οδηγό εφαρμογής του προγράμματος, προβλέπεται η δυνατότητα τροποποίησης της ως άνω προθεσμίας, εφόσον αυτό καθίσταται αναγκαίο στα πλαίσια λήψης μέτρων για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών. Στην περίπτωση αυτή, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, η γνωστοποίηση νέας ημερομηνίας θα γίνει με σχετικές ανακοινώσεις στους επίσημους δικτυακούς τόπους του Προγράμματος και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Καθώς πλησιάζει το τέλος της προθεσμίας υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων, διαπιστώνουμε έντονα μια αυξανόμενη ανησυχία, τόσο από μεριάς των μελών μας, ελεύθερων επαγγελματιών, που έχουν αναλάβει υποθέσεις για το πρόγραμμα, όσο και των πολιτών που επιθυμούν την ένταξή τους σ’αυτό, τόσο λόγω της ραγδαίας έξαρσης της πανδημίας, αλλά και λόγω του μικρού διαστήματος που αποδείχτηκε, τελικά, ότι ήταν οι πενήντα (50) ημέρες, καθώς μεσολάβησαν και οι γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια