Καστοριά – Ο. Τελιγιορίδου: “Όσοι απεργάζονται σχέδια υποβάθμισης του Νοσοκομείου να τα ξεχάσουν”

Στη φημολογία συγχώνευσης και ουσιαστικά διάλυσης των Γενικών Νοσοκομείων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, αναφέρεται με δήλωση της η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Καστοριάς Ολυμπία Τελιγιορίδου υπογραμμμίζοντας πως “έχει ανατεθεί από το Δήμο Κοζάνης σε συγκεκριμένη εταιρία που συνεργάζεται με το Υπουργείο Υγείας, η μελέτη για το σχεδιασμό της νοσοκομειακής περίθαλψης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Σύμφωνα με τη μελέτη προτείνεται η δημιουργία νέου περιφερειακού νοσοκομείου στην Κοζάνη με προϋπόθεση την κατάργηση της λειτουργίας των κλινικών των υπόλοιπων νοσοκομείων της Περιφέρειας”.

Όπως δήλωσε η ίδια: “Όσον αφορά το νοσοκομείο Καστοριάς προτείνεται η μείωση των κλινών από 110 σε 39! Οι 39 εναπομείνασες κλίνες θα αφορούν μόνο τον τεχνητό νεφρό και αποκλειστικά ημερήσια νοσηλεία στα υπόλοιπα περιστατικά. Αναφέρεται χαρακτηριστικά πως για παθολογικά, καρδιολογικά, μαιευτικά, παιδιατρικά, χειρουργικά ή άλλα περιστατικά θα γίνεται μόνο εξέταση, εργαστηριακός έλεγχος ή καρδιογράφημα, αλλά μόνο με ημερήσια νοσηλεία και όταν χρειάζεται κάποιος νοσοκομειακή περίθαλψη θα διακομίζεται στην Κοζάνη”.

Κλείνοντας υπογραμμίζει πως “Όσοι απεργάζονται αυτά τα σχέδια καλά θα κάνουν να τα ξεχάσουν. Θέλουμε ενίσχυση του νοσοκομείου μας και όχι υποβάθμιση! Προειδοποιούμε πως η αντίδραση για τη μετατροπή του Νοσοκομείου μας σε Κέντρο Υγείας θα είναι καθολική και δεν θα το διαπραγματευτούμε.Η Π.Ε. Καστοριάς δεν θα ανεχτεί άλλη μια απόφαση εις βάρος της”.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια