Αποκαθίσταται η λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη

Θετικά είναι τα μηνύματα σε ό,τι αφορά την εξέλιξη των εργασιών στον σημείο του κεντρικού αγωγού που εξαιτίας των ρωγμών και των διαρροών οι οποίες προέκυψαν και δημιούργησαν τα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία της τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη- “άφησε στο κρύο” εκατοντάδες νοικοκυριά. Πρόκειται για τον κεντρικό αγωγό που μεταφέρει το ζεστό νερό από τον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου για να λειτουργήσει η τηλεθέρμανση, παρέχοντας τη μεγαλύτερη δυνατή επάρκεια θερμικής ενέργειας για την κάλυψη των αναγκών και της υψηλής ζήτησης λόγω και των χαμηλών θερμοκρασιών.

Οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ έμειναν επί ποδός όλη τη νύχτα για τις απαιτούμενες εργασίες ώστε να αποκατασταθεί η βλάβη που είχε ως αποτέλεσμα τη μειωμένη και μηδενική θερμική ενέργεια της τηλεθέρμανσης στην πόλη της Κοζάνης. Σύμφωνα με τον επιβλέποντα μηχανικό της Δημοτικής Επιχείρησης Τόλη Πεταλωτή, οι εργασίες προχωρούν και οι εκτιμήσεις είναι ότι μέχρι το μεσημέρι θα έχει επιδιορθωθεί η ζημιά και θα λειτουργήσει κανονικά η τηλεθέρμανση, εκτός και αν προκύψουν νέα προβλήματα, καθώς, όπως τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης, η βλάβη ήταν σοβαρή και το εγχείρημα δύσκολο σε άσχημες καιρικές συνθήκες, καθώς, όπως επισήμανε, σε τέτοιου είδους αγωγούς μεγάλων μεγεθών καθυστερεί η εκκένωση του νερού για να προχωρήσουν οι συγκολλητικές εργασίες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις πάντως φαίνεται να έχει αποκατασταθεί η βλάβη και αναμένεται σύντομα να ζεσταθούν οι δημότες της Κοζάνης. Η τηλεθέρμανση -αξίζει να σημειωθεί- καλύπτει τις ανάγκες για θέρμανση 28 χιλιάδων νοικοκυριών επιχειρήσεων καθώς και του Νοσοκομείου Κοζάνης.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια