Πτολεμαΐδα: Aγωνιούν οι αρτοποιοί για την επιβίωση των επιχειρήσεών τους

Την αγωνία του για την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων αρτοποιίας, λόγω, «των αλλεπάλληλων και αδιανόητων ανατιμήσεων στις πρώτες ύλες σε συνδυασμό με την πολύ υψηλή φορολόγηση» εκφράζει με ανακοίνωση του το Σωματείο Αρτοποιών Πτολεμαΐδας «Η Δήμητρα».
Εκτιμά ότι μετά το κλείσιμο δύο επιχειρήσεων σε διάστημα δώδεκα μηνών, είναι ορατός από ποτέ ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας και άλλων αρτοποιών με την απώλεια θέσεων εργασίας, στη 2η μεγαλύτερη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας, που κατέχει την θλιβερή πρωτιά της υψηλότερης ανεργίας στη χώρα.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζεται ακόμη πως “η πρόσφατη αύξηση αυτή απορροφήθηκε άμεσα λόγω των συνεχόμενων – αδικαιολογήτων αυξήσεων στις πρώτες ύλες και στην ενέργεια”. Το Σωματείο καλεί για «πρώτη φορά» τόσο την Τ Α Α’ και Β΄Βαθμού όσο και τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του τόπου, να σταθούν στο πλευρό των επαγγελματιών, προτείνοντας- λαμβάνοντας άμεσα μέτρα για τη στήριξη του κλάδου, ώστε, «να συνεχίσουμε να παρέχουμε καθημερινά, ποιοτικό, ασφαλές, και προσιτό ψωμί στους καταναλωτές μας».

ΣΥΝΤΑΞΗ: Μαίρη Κεσκιλίδου

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια