Κοζάνη: Έστελναν έγκυο με νεκρό έμβρυο από νοσοκομείο σε νοσοκομείο

Απίστευτη ταλαιπωρία υπέστη μια 41χρονη έγκυος από οικισμό του Δήμου Κοζάνης την περίοδο των εορτών, καθώς όταν διαπίστωσε ότι το έμβρυο επτά εβδομάδων που κυοφορούσε ήταν νεκρό, χρειάστηκε να απευθυνθεί σε τρία Νοσοκομεία της περιοχής, χωρίς να βρεθεί λύση στο πρόβλημά της και τελικά αυτή δόθηκε από ιδιωτικό θεραπευτήριο.

Σύμφωνα με την καταγγελία της, που δημοσιεύτηκε στο kozanimedia ο γυναικολόγος της διαπίστωσε στις 28 Δεκεμβρίου 2021 ότι το έμβρυό της ήταν νεκρό και έπρεπε να αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν.

Αρχικά επισκέφθηκε, όπως αναφέρει, το Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης δύο φορές, στις 30 Δεκεμβρίου, όπου ο γυναικολόγος που εφημέρευε επίσης επιβεβαιώνει το θάνατο του εμβρύου, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει την επέμβαση λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου και στις 3 Ιανουαρίου, όπου άλλος γυναικολόγος πιστοποιεί ότι «είναι επικίνδυνο» να κρατήσει το έμβρυο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου, που θα υπάρχει αναισθησιολόγος και της συστήνει να απευθυνθεί στο Νοσοκομείο Γρεβενών.

Την ίδια ημέρα, όπως τονίζει η 41χρονη, το γυναικολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο των Γρεβενών προτείνει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και μάλιστα της κλείνει ένα επείγον ραντεβού.

Όπως επισημαίνει εκεί συνεχίστηκε η ταλαιπωρία της, αφού αν και διαπιστώθηκε με υπέρηχο ότι το έμβρυό της ήταν νεκρό, της επισημαίνουν ότι «εφόσον δεν υπάρχει αιμορραγία, δεν πρόκειται για κάτι επείγον».

Τελικά, όπως καταλήγει στην καταγγελία της, την επόμενη ημέρα επισκέφθηκε ιδιωτική κλινική και δόθηκε η λύση στο πρόβλημά της.

Η ίδια όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Κοζάνης, έκανε ήδη αναφορά καταγγελία και στον Ιατρικό Σύλλογο Κοζάνης, προκειμένου να λάβει γνώση της αντιμετώπισης, που είχε ιδιαίτερα όπως τόνισε με τη διευθύντρια της Μαιευτικής Κλινικής του Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας. Μάλιστα αναρωτήθηκε πως ένα Νοσοκομείο όπως της Κοζάνης δεν μπορεί να έχει όλες τις ημέρες αναισθησιολόγο, με αποτέλεσμα να μην δίνονται άμεσες λύσεις σε επείγοντα περιστατικά.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια