Κοζάνη: Συνάντηση ΤΕΕ – εργαζομένων για την τηλεθέρμανση

Με το προεδρείο του Σωματείου Εργαζομένων της Δ.Ε.Υ.Α. Κοζάνης, συναντήθηκαν ο πρόεδρος και η αντιπρόεδρος του Τμήματος Δυτ. Μακεδονίας του Τ.Ε.Ε., Νίκος Συλλίρης και Ευαγγελία Μπάγκαβου, προκειμένου να ενημερωθούν γύρω απ’ τα αιτήματα τους, σχετικά με την εύρυθμη λειτουργία του συστήματος τηλεθέρμανσης στο Δήμο.

Στην συνάντηση αναγνωρίσθηκαν ως βασικά, δίκαια και άμεσης προτεραιότητας να υλοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων τα οποία είναι:

  1. Να παραταθεί και να δίνεται προτεραιότητα στην λειτουργία των Μονάδων του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου για όσο χρόνο λειτουργεί η τηλεθέρμανση, για να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με την απαραίτητη θερμική ενέργεια, μέχρι να ολοκληρωθεί η σύνδεσή της με τον πάροχο φυσικού αερίου.
  2. Να χρηματοδοτηθεί στο 100% το κόστος κατασκευής των έργων διασύνδεσης με την μονάδα συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας (ΣΥΘΗΑ) σε χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς  και
  3. Να ενταχθεί και η Δ.Ε.Υ.Α.Κ. στην χρηματοδότηση από το Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης, για να καλυφθεί το αυξημένο κόστος των τηλεθερμάνσεων, λόγω της ενεργειακής κρίσης.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, στην οποία παρέστησαν και η Γενική Δ/ντρια της Δ.Ε.Υ.Α.Κ. Ιωάννα Γκανάτσα και ο Δ/ντης της υπηρεσίας τηλεθέρμανσης, Βασίλειος Πανούσης, έγινε αναλυτική συζήτηση για τα αιτήματα των εργαζομένων, που η ικανοποίησή τους είναι βασική προϋπόθεση για την βιωσιμότητα, όχι μόνο του συστήματος τηλεθέρμανσης, αλλά και της ίδιας της Επιχείρησης.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια