Άρειος Πάγος: Συνταγματική η αθώωση των «πρωταγωνιστών» της Τρ. Πειραιώς λόγω... ασυλίας τραπεζιτών

Με απόφαση του Πολιτικού τμήματος του Αρείου Πάγου, που συνεδρίασε την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου προκειμένου να εξετάσει το θέμα του απαλλακτικού βουλεύματος του Εφετείου Αθηνών για το σκάνδαλο της Τρ. Πειραιώς, μετά από σχετική αίτηση αναίρεσης που είχε υποβληθεί, οι κατηγορούμενοι επί της αρχής δικαιώνονται, καθώς το σχετικό τριμελές τμήμα έκρινε με πλειοψηφία 2-1 την υπόθεση ως συνταγματική!

Όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος, και μεταδίδει ιστοχώρος, που λόγω μη ομοφωνίας δεν κλείνει οριστικά την υπόθεση αλλά την παραπέμπει στην Ολομέλεια, η συνεδρίαση του πολιτικού τμήματος ήταν …δύσκολη, με διαφωνίες να εκφράζονται!

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορούμενοι- πρωταγωνιστές του τραπεζικού σκανδάλου είχαν αθωωθεί τόσο σε πρώτο όσο και σε δεύτερο βαθμό, όχι λόγω έλλειψης στοιχείων, αλλά λόγω της νομοθεσίας της κυβέρνησης να παράσχει ασυλία στους τραπεζίτες!

Θέτοντας ως προϋπόθεση για την άσκηση δίωξης την έγκληση της διοίκησης της τράπεζας, που ουδέποτε ασκήθηκε.

Ωστόσο, το τελικό αποτέλεσμα σύμφωνα με τους καλά γνωρίζοντες δεν αφήνει περιθώρια για δεύτερες σκέψεις ή αμφιβολίες καθώς η Ολομέλεια, στην οποία εκτός των αναιρέσεων (και για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) θα κριθεί επί της ουσίας η κυρία υπόθεση της συνταγματικότητας του νόμου για την ασυλία των τραπεζιτών, κατά πάσα πιθανότητα θα δικαιώσει την κυβέρνηση και θα κλείσει οριστικά και διά παντός το ζήτημα των εκκρεμών υποθέσεων των τραπεζιτών και των συμπρωταγωνιστών τους.

από pronews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια