Γνώριμη εικόνα


Δεν είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την εικόνα της Βουλής το Σάββατο και την Κυριακή, οπότε κορυφώνεται η συζήτηση της πρότασης μομφής του ΣΥΡΙΖΑ. Κοκορομαχίες, ευφυολογήματα, «εγώ θα τα έκανα καλύτερα», «όχι, εσύ τα έκανες χειρότερα», αλληλοκατηγορίες για «ανεπάρκεια» και «ανικανότητα» του ενός στο Μάτι και στη Μάνδρα, του άλλου σε Εύβοια και Αττική.

Όλα αυτά δηλαδή που κρύβουν τις πραγματικές αιτίες του Γολγοθά που ζει ο λαός στην πανδημία και σε κάθε φυσική καταστροφή, όλα αυτά που ξεπλένουν το αντιλαϊκό κράτος και τα αστικά κόμματα που το υπηρετούν, είτε ως κυβέρνηση είτε ως αντιπολίτευση, στήνοντας στα εννιά μέτρα τις λαϊκές ανάγκες για τα κέρδη μιας χούφτας ομίλων. 

Όλα αυτά που αναπαράγουν ψευτοδιλήμματα και τη λογική του «μικρότερου κακού», καλώντας τον λαό να «κρεμάσει» τη δίκαιη αγανάκτηση και τις προσδοκίες του στην κυβερνητική εναλλαγή, για να βρεθεί την επόμενη μέρα μπροστά στα ίδια αδιέξοδα. 

Γι' αυτό, το Σάββατο η θέση κάθε εργαζόμενου, νεολαίου, βιοπαλαιστή δεν είναι στον καναπέ, να παρακολουθεί την κούφια κοινοβουλευτική αντιπαράθεση, αλλά στη μεγάλη συγκέντρωση συνδικάτων και φορέων στο Σύνταγμα, έξω από τη Βουλή. Εκεί που θα χτυπάει η καρδιά του αγώνα και της διεκδίκησης για υποδομές και μέτρα προστασίας του λαού, ενάντια στην αντιλαϊκή στρατηγική που υπηρετούν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, σε βάρος των δικαιωμάτων του και των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

Πηγή: rizospastis.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια