Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατό στην Ευρώπη - 2.000 στρατιώτες σε Πολωνία και Γερμανία

 

Με το θερμόμετρο στην ανατολική Ουκρανία να έχει φτάσει στο κόκκινο, ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν πρόκειται να στείλει επιπλέον στρατεύματα στην Ευρώπη μέσα την εβδομάδα, σύμφωνα με πηγές από τον Λευκό Οίκο που επικαλείται το BBC.

ΗΠΑ και ΝΑΤΟ θεωρούν ότι μία ρωσική εισβολή στην Ουκρανία μπορεί να είναι προ των πυλών, ενώ την ίδια ώρα το Κρεμλίνο θεωρεί κόκκινη γραμμή την ένταξη της Ουκρανίας στην Βορειοατλαντική συμμαχία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, περίπου 2.000 στρατιώτες θα σταλούν από το Φορτ Μπραγκ της Βόρειας Καρολίνας στην Πολωνία και τη Γερμανία, ενώ άλλοι 1.000 που βρίσκονται ήδη στη Γερμανία θα πάνε στη Ρουμανία.
Τα αμερικανικά στρατεύματα που αναπτύσσονται δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά θα διασφαλίσουν την «άμυνα των συμμάχων των ΗΠΑ». σημειώνει το βρετανικό Μέσο. Από τους 2.000 στρατιώτες που αποστέλλονται από το Fort Bragg, 1.700 μέλη της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας θα σταλούν στην Πολωνία και οι υπόλοιποι θα πάνε στη Γερμανία.
Η ανάπτυξή τους έρχεται να προστεθεί στους 8.500 στρατιώτες που το Πεντάγωνο έθεσε σε επιφυλακή τον περασμένο μήνα για να αναπτυχθούν στην Ευρώπη εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

από greece-salonika.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια