Κοζάνη – Κ. Βέττα: «Γενικόλογες οι απαντήσεις του υπουργού για την Τηλεθέρμανση»

Γενικόλογες, χωρίς σαφείς δεσμεύσεις, χαρακτήρισε η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Καλιόπη Βέττα τις απαντήσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα στην ερώτησή της, που συζητήθηκε χθες (31/1/2022) στη βουλή σχετικά με τις υποδομές, τη χρηματοδότηση και εν γένει τη βιωσιμότητα της Τηλεθέρμανσης στην Κοζάνη.

Η κ. Βέττα έθεσε συγκεκριμένα ερωτήματα για το χρονοδιάγραμμα, το κόστος κατασκευής και τη χρηματοδότηση του διάδοχου σχήματος (Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης), ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο χρονικό κενό που θα προκύψει από το 2023 με το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων, έως τη λειτουργία του νέου συστήματος.

Σύμφωνα με την κα Βέττα, ο υπουργός, αντί να αναπτύξει ένα σαφές και αναλυτικό σχέδιο του υπουργείου για την τηλεθέρμανση στην περιοχή, επέλεξε, δυόμισι χρόνια μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Ν.Δ., να κάνει αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ξεκάθαρο, ανέφερε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ότι το χρονοδιάγραμμα δε βγαίνει -όπως και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Κοζάνης διαβεβαιώνουν- γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα στην παροχή της τηλεθέρμανσης ή/και εξάντληση των αποθεματικών της ΔΕΥΑΚ για την αγορά πετρελαίου.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια