Πτολεμαϊδα – Εμπόριο: Σύσταση ΤΟΕΒ, για έργο στον κάμπο της Δυτ. Εορδαίας  

Ο  επανασχεδιασμός του έργου των φραγμάτων και η διασύνδεση τους με το αρδευτικό δίκτυο του Εμπορίου Εορδαίας, αποτέλεσε το βασικό θέμα συζήτησης της ενημερωτικής συνάντησης που είχε ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας, Γιώργος  Κασαπίδης, με  φορείς και κατοίκους της  περιοχής, στο πρώην δημαρχείο Μουρικίου, στην τοπική κοινότητα του  Εμπορίου.

Παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας , Παναγιώτη  Πλακεντά, του   αρμόδιου  Αντιπεριφερειάρχη κ. Μάνου και  των αντιδημάρχων Φουρκιώτη,  Σπόντη,  Καΐδου και Κεσκερίδη, συζητήθηκε η συνολική πρόταση του  Διευθυντή των τεχνικών υπηρεσιών κ. Γρίβα, για την  εκ νέου εκβάθυνση των δύο υφιστάμενων φραγμάτων,  εξοικονομώντας στους ταμιευτήρες 200.000 λίτρα αντί για 120.000 που πρόβλεπε ο αρχικός σχεδιασμός , η τοποθέτηση αγωγού μεταφοράς του νερού από τους ταμιευτήρες στο αρδευτικό δίκτυο  και η  βελτίωση του υφιστάμενου αρδευτικού δικτύου .

Για  να υλοποιηθεί το έργο,  απαιτείται  η  σύσταση φορέα ΤΟΕΒ από τους αγρότες του Εμπορίου για την διαχείριση των υδάτων, κάτι  που έχει θετική αποδοχή και  όπως  ανέφερε  ο  Πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας  Εμπορίου κ. Μπόζιας, «έχουν υπογράψει έως τώρα, 32 αγρότες».

Ο  Περιφερειάρχης τόνισε ότι  το έργο κρίνεται αναγκαίο, ενώ ο Δήμαρχος Εορδαίας,  υπογράμμισε  ότι  «η δημοτική αρχή θα διευκολύνει την διαδικασία και όπου χρειασθεί θα συνεπικουρήσει ώστε να ολοκληρωθεί το έργο αυτό,  στον κάμπο της Δυτικής Εορδαίας».

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-Σύνταξη: Αντώνης  Μαυρίδης

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια