Καστοριά: Ο έρωτας στη λίμνη των κύκνων

Εκείνος είναι από την Κρήτη, εκείνη από την Εύβοια. Συναντήθηκαν στη λίμνη της Καστοριάς και, απομονωμένοι από τους υπόλοιπους, μοιράζονταν κάθε στιγμή, αφού έχουν ανταλλάξει ισόβιους όρκους, να είναι μαζί. Έτσι είναι οι κύκνοι!

Η ζωή του ζευγαριού διαταράχθηκε το πρωινό της Κυριακής, όταν το θηλυκό δέχθηκε επίθεση από ομάδα αδέσποτων και τραυματίστηκε. Σώθηκε από την άφιξη περαστικών και, λίγη ώρα αργότερα, όταν έφτασε ο διασώστης, βρήκε το θηλυκό να κάθεται κάτω ανήμπορος και τον αρσενικό να μάχεται, κάνοντας κύκλους γύρω από το ταίρι του, με ανοιχτές τις φτερούγες του, διώχνοντας τα σκυλιά.

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος, μέλος της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος Καστοριάς και της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρίας, περιγράφει την εικόνα που είδε όταν έφτασε στο σημείο και προσπάθησε, με ήρεμες κινήσεις, να πλησιάσει το τραυματισμένο πουλί. “Την πλησίασα κάτω από το επιθετικό βλέμμα του αρσενικού ψηλαφίζοντας τις πληγές της και την πήρα στην αγκαλιά μου προσεχτικά, για να την μεταφέρω στο σταθμό, μιας και ήταν κοντά, περίπου 300 με 400 μέτρα”.

Πλησιάζοντας στον σταθμό περίθαλψης, ο κ. Παναγιωτόπουλος συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν μόνος. “Όταν έφτασα κοντά γυρνώντας το κεφάλι μου συνειδητοποίησα ότι ο σύντροφος της με είχε πάρει στο κατόπι και ήρθε μαζί μου στο σταθμό , άνοιξα την πόρτα πήγα προς το χώρο περίθαλψης …αυτός πάντα δίπλα μας υπομονετικός, βγάζοντας  μικρές κραυγές μέχρι να περιποιηθούμε τα τραύματα της”.

Όταν ολοκληρώθηκε η περίθαλψη και το πουλί πήγε στο αναρρωτήριο,  ο πιστός σύντροφός της πήγε και κάθισε δίπλα και πλέον, περιμένει να γίνει καλά.

 

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια