Κοζάνη: Συνάντηση Κ. Βέττα με συμβασιούχους και εργαζομένους σε αναστολή

Με εργαζόμενους που έχουν Σύμβαση Ορισμένου Χρόνου στους τομείς φύλαξης, σίτισης και καθαριότητας, όπως και με υγειονομικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής από την 1η Σεπτεμβρίου, λόγω μη εμβολιασμού, συναντήθηκε η βουλευτής Κοζάνης του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., Καλλιόπη Βέττα, κατά την επίσκεψή της στο Νοσοκομείο Κοζάνης.

Για τον προβληματισμό των συμβασιούχων ότι επίκειται απομάκρυνσή τους από το ΕΣΥ και αντικατάστασή τους από εργολάβους, η  κ. Βέττα ανέφερε ότι είναι σε εξέλιξη ένα σχέδιο περικοπών και ιδιωτικοποιήσεων στον τομέα του ΕΣΥ, και υποστήριξε ότι η παρακαταθήκη των κυβερνητικών πρωτοβουλιών του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ , που αντικατέστησε τους εργολάβους με συμβασιούχους, σε μια διαδικασία με την επίβλεψη του ΑΣΕΠ, είναι ισχυρή.

Για το θέμα των αναστολών η κα Βέτα είπε ότι στη δεδομένη στιγμή, η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. για επιστροφή των στελεχών στις δομές υγείας, με αυστηρό πρωτόκολλο ασφαλείας και καθημερινό έλεγχο, για την αποφυγή της εξάπλωσης του κορονοϊού, αποτελεί μια προωθητική λύση που διασφαλίζει τη δημόσια υγεία και παράλληλα σέβεται το ιερό δικαίωμα στην εργασία.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια