Κοζάνη: Διαμαρτυρίες καταναλωτών για τις αυξήσεις στο νερό και την τηλεθέρμανση

Διαμαρτυρίες προκαλεί η τιμολογιακή πολιτική του Δήμου Κοζάνης  με τις αυξήσεις στο νερό και στην τηλεθέρμανση που υπερψηφίστηκε στην οικονομική επιτροπή φέρνοντας μαζί, τις αντιδράσεις των προέδρων και των 52 τοπικών διαμερισμάτων αλλά και των καταναλωτών.

Με δυσκολία οι καταναλωτές ανταποκρίνονται στους φουσκωμένους λογαριασμούς και  όχι μόνο της ενεργειακής κρίσης αλλά και των αυξήσεων στο νερό και στην τηλεθέρμανση στο Δήμο Κοζάνης, δηλώνουν στην ΕΡΤ.

Με ψήφισμα διαμαρτυρίας που κατέθεσαν οι Πρόεδροι των κοινοτήτων τις προηγούμενες ημέρες  κάνουν λόγο για δυσβάσταχτο κόστος και η  η τελική απόφαση για τις αυξήσεις που επιβαρύνουν  τα νοικοκυριά, μαζί με τους φουσκωμένους λογαριασμούς του ρεύματος αλλά και την  ενεργειακή κρίση αναγκάζουν οι κάτοικοι, σε μια  φτωχοποιημένη περιοχή να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη τους.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική στον Δήμο Κοζάνης  περιλαμβάνει την αύξηση της τάξης του 10% στην τηλεθέρμανση, κατάργηση του 80% επί της αξιας στο νερό και την ενσωμάτωση του στην  τελική τιμή, με την αύξηση για τους κατανωλωτές στην πόλη της Κοζάνης να ανέρχεται στο 6,79% και για τα τοπικά Διαμερίσματα στο 10,11% μεσοσταθμικά.

Από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής  γίνεται λόγος για την βιωσιμότητα της επιχείρησης λογω των οικονομικών επιβαρύνσεων από τις αυξήσεις  στο πετρέλαιο και το ρεύμα και επιπρόσθετα των  χρεών προς την ΔΕΥΑ Κοζάνης  που ανέρχονται στα 27 εκ. ευρώ, με τον Δήμαρχο Κοζάνης να τονίζει την αναγκαιότητα των αυξήσεων στα τιμολόγια νερού και τηλεθέρμανσης,υπογραμμίζοντας ότι οι επιβαρύνσεις θα ναι της τάξης των 3 ευρώ.

Πάντως κάτοικοι και επιχειρήσεις εκπέμπουν sos για την δεινή οικονομική κατάσταση που έχει περιέλθει η περιοχή λόγω της απολιγνιτοποίησης και της πανδημίας ζητώντας την βοήθεια της πολιτείας και του Δήμου Κοζάνης.

 ΕΡΤ Κοζάνης: Σύνταξη_ Δέσποινα Αμαραντίδου

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια