Πετυχημένη πτήση για το μεγαλύτερο αεροσκάφος στον κόσμο | Βίντεο


Για δύο ώρες σε ύψος 4,5 χλμ πέταξε το Stratolaunch το μεγαλύτερο αεροσκάφος που έχει κατασκευαστεί μέχρι σήμερα με άνοιγμα πτερυγίων 117 μέτρα. Πρόκειται για την τέταρτη και πιο μεγάλη σε διάρκεια πτήση του γιγάντιου σκάφους που οραματίστηκε ο συνιδρυτής της Microsoft Πολ Άλεν ο οποίος ίδρυσε την την εταιρεία αεροσκαφών Stratolaunch Systems για αυτό τον σκοπό. Δυστυχώς ο Άλεν έχασε το 2018 τη μάχη με την σοβαρή μακροχρόνια ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε και δεν πρόλαβε να δει το αεροσκάφος του να πετάει.

Το σκάφος σχεδιάστηκε για να πετά όχι μόνο εντός του πλανήτη μας αλλά και έξω από αυτόν είτε εκτοξεύοντας, είτε μεταφέροντας διαστημικούς δορυφόρους είτε φορτία σε διαστημικούς σταθμούς. Στην πετυχημένη πτήση που πραγματοποιήθηκε στο στρατηγείο της εταιρείας στην έρημο Μοχάβε το σκάφος πέταξε με ταχύτητα περίπου 300 χλμ./ώρα αλλά σύμφωνα με τους σχεδιαστές του μπορεί να πιάνει ταχύτητες 850 χλμ./ώρα


Η Stratolaunch έδωσε στη δημοσιότητα ολόκληρο το βίντεο της νέας δοκιμής του αεροσκάφους.
Η κατασκευή του Stratolaunch κρατήθηκε σε μεγάλο ποσοστό μυστική δημιουργώντας ένα μυστήριο γύρω από αυτό. Όσο όμως και να προσπαθείς να το κρατήσεις μυστικό δεν είναι και πολύ εύκολο να κρύψεις ένα σκάφος που ζυγίζει 590 τόνους, διαθέτει έξι κινητήρες, 28 τροχούς και ένα άνοιγμα των πτερυγίων 117 μέτρα.

Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ιπτάμενο καταμαράν επειδή υπάρχουν δύο άτρακτοι τοποθετημένες κάτω από μια τεράστια επιφάνεια μεταφοράς. Διαθέτει τριμελές πλήρωμα που κάθεται στη δεξιά άτρακτο για να μπορεί να ελέγχει το αεροσκάφος. Οι σχεδιαστές του σκάφους βασίστηκαν στον τύπο αεροσκαφών Boeing 747 και έφτιαξαν μια διπλή εκδοχή τους.* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια