Πτολεμαΐδα: Έγκριση έργου για την αναβάθμιση του βιολογικού καθαρισμούΣτην αναβάθμιση και στον εκσυγχρονισμό της εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων (ΕΕΛ) Πτολεμαΐδας, ώστε να είναι εφικτή η διασύνδεση με την ΕΕΛ όλων των οικισμών πέριξ της πόλης της Πτολεμαΐδας, φιλοδοξεί να προχωρήσει ο Δήμος Εορδαίας, με την διακήρυξη του έργου αναβάθμισης της εγκατάστασης δευτεροβάθμιας επεξεργασίας, το οποίο εγκρίθηκε από την ειδική υπηρεσία διαχείρισης του επιχειρησιακού προγράμματος Δυτ. Μακεδονίας.Συγκεκριμένα εκδόθηκε η προέγκριση δημοπράτησης για το έργο, με τις εργασίες του οποίου αναβαθμίζεται η εγκατάσταση για ονομαστική ημερήσια δυναμικότητα επεξεργασίας 12.000 κυβικών μέτρων, που αντιστοιχούν σε 75.000 κατοίκους.

Στο αντικείμενο του έργου, προϋπολογισμού 1, 6 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνεται η αναβάθμιση μόνο του τμήματος δευτεροβάθμιας επεξεργασίας της εγκατάστασης, τα υπόλοιπα τμήματα της εγκατάστασης, τα έργα εισόδου, η προεπεξεργασία, η μονάδα βοθρολυμάτων, η απολύμανση / τελική διάθεση και η διαχείριση της ιλύος, εκσυγχρονίζονται και αναβαθμίζονται με άλλη παράλληλη εργολαβία, που ήδη εκτελείται με προϋπολογισμό 2,3 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι άμεσα, θα ακολουθηθούν από το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΕ, οι διαδικασίες εγκρίσεων και δημοπράτησης του έργου, για ανάδειξη αναδόχου που θα προχωρήσει στην υλοποίηση του.

από ertnews.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια