Καστοριά: Ανακύκλωση τηγανελαίων από νοικοκυριά

Aνοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης των κατοίκων της Καστοριάς, για το καινοτόμο σύστημα χωριστής συλλογής τηγανελαίων από νοικοκυριά, θα γίνει τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00-13:00,  στο πράσινο ATM στη Λεωφόρο Κύκνων (Πάρκο Ολυμπιακής Φλόγας). Θα δοθούν οδηγίες για τη λειτουργία του νέου συστήματος και θα γίνει διανομή ειδικών δοχείων για τηγανέλαια.

Την δράση διοργανώνουν ο Δήμος Καστοριάς και η ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε., στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου: «Προώθηση δράσεων πρόληψης και παραγωγής απορριμμάτων και ανακύκλωσης στη διασυνοριακή περιοχή – Less Waste II».

Τα τηγανέλαια αποτελούν ένα εξαιρετικά ρυπογόνο οικιακό απόβλητο και ευθύνονται για πληθώρα προβλημάτων στο έδαφος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, τα συστήματα αποχετεύσεων και τους βιολογικούς καθαρισμούς. Η περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους επιτάσσει την ξεχωριστή συλλογή τους και την παράδοσή τους σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις για την προώθησή τους προς αξιοποίηση.
Η συλλογή των τηγανελαίων θα γίνεται από τους πολίτες σε ειδικά πράσινα δοχεία που θα διαμοιραστούν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, τα οποία στη συνέχεια θα συγκεντρώνονται στο ειδικό πράσινο ΑΤΜ.
Επίσης, μέσω των ψηφιακών υπηρεσιών της ΔΙΑΔΥΜΑ Α.Ε. οι συμμετέχοντες μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης συλλογής τηγανελαίων και να ενημερωθούν για τα ειδικά αυτοκόλλητα barcode με τον μοναδικό κωδικό χρήστη.

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια