Η Ρωσία κατέστρεψε την αεράμυνα της Ουκρανίας με επιθέσεις ακριβείας - Τι είπε ο Πούτιν

Η Ρωσία εξουδετέρωσε την αεράμυνα και την αεροπορία της Ουκρανίας με μια σειρά επιθέσεων ακριβείας, ανέφερε σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Άμυνας της χώρας, μετά από εκρήξεις σε αεροδρόμια και διαδρόμους προσγείωσης σε όλη τη χώρα.

Αξιωματούχοι ισχυρίστηκαν επίσης το πρωί της Πέμπτης ότι οι Ουκρανοί συνοριοφύλακες δεν αντιστέκονται στην προώθηση των ρωσικών στρατευμάτων, τα οποία έχουν εισέλθει μετά την υπογραφή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν διαταγή για την έναρξη μιας «ειδικής επιχείρησης» στο Ντονμπάς. Την ίδια στιγμή, αξιωματούχοι διέψευσαν τους ισχυρισμούς των αρχηγών άμυνας του Κιέβου ότι η Ρωσία έχασε τουλάχιστον ένα στρατιωτικό αεροπλάνο πάνω από τη χώρα κατά τη διάρκεια της επίθεσης.

Σε προηγούμενη δήλωση, η Μόσχα ανέφερε πως πραγματοποιούσε πλήγματα σε στοιχεία της στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε την επίθεση κατά της Ουκρανίας το πρωί της Πέμπτης με εντολή του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, ο οποίος είπε ότι στόχος της επιχείρησης ήταν η αποστρατικοποίηση και η «απο-ναζιστοποίηση» της Ουκρανίας.

Ο Ρώσος ηγέτης ισχυρίστηκε πως η στρατιωτική δράση ήταν απαραίτητη για να σταματήσουν οι ουκρανικές επιθέσεις στις δύο αποσχισμένες περιοχές του Ντόνετσκ και του Λουγκάνσκ, τις οποίες η Μόσχα αναγνώρισε ως κυρίαρχα κράτη τη Δευτέρα. Υποστήριξε ότι η Ρωσία θα μπορούσε να δεχθεί επίθεση από Ουκρανούς ριζοσπάστες, εκτός και αν μειωθεί η επιρροή τους στη χώρα, και κατηγόρησε τα δυτικά έθνη ότι εξοπλίζουν το Κίεβο εναντίον της Ρωσίας.

* photo: https://www.thedrive.com/the-war-zone/43603/face-off-over-donbas-how-russian-and-ukrainian-air-forces-stack-up

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια