Η Lidl Hellas απέσυρε μήνυση εναντίον ηλικιωμένης μετά την κοινωνική κατακραυγή - Η γιαγιά έκρυψε στην τσάντα της ένα κομμάτι κρέας και ένα κομμάτι τυρί

Η εταιρεία Lidl Hellas απέσυρε, τελικά, τη μήνυση την οποία είχε υποβάλει κατά ηλικιωμένης γυναίκας η οποία εντοπίστηκε να τοποθετεί ένα κομμάτι κρέας και ένα κομμάτι τυρί στην τσάντα της στο κατάστημα της εταιρείας στο Ίλιον.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, το περασμένο Σάββατο η 70χρονη γυναίκα έβαλε στην τσάντα της κρέας και τυρί αξίας 30-40 ευρώ. Εντοπίστηκε από τους υπαλλήλους και ακινητοποιήθηκε. Ο υπεύθυνος του καταστήματος κάλεσε την Αστυνομία, παρότι οι πελάτες που βρίσκονταν στο εσωτερικό του καταστήματος αντέδρασαν και ζήτησαν από τον υπεύθυνο να πληρώσουν αυτοί τα τρόφιμα και μην προχωρήσει η μήνυση.

Την ίδια στάση κράτησαν και οι αστυνομικοί που μετέβησαν στο σημείο, καθώς συγκινήθηκαν από την ιστορία της γιαγιάς. Αφού υπήρχαν και πελάτες που προσφέρθηκαν να καλύψουν το ποσό, θέλησαν να κλείσουν το θέμα χωρίς να προχωρήσουν οι ποινικές διαδικασίες.

Ο υπεύθυνος, όμως, είπε ότι «οι εντολές που έχει είναι πολύ αυστηρές για αυτή την περίπτωση», οπότε και οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή της γιαγιάς και τη μετέφεραν στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής. Εκεί, απαντώντας στις ερωτήσεις των αστυνομικών, φέρεται να είπε «από φτώχεια τα έκανα όλα αυτά», υποστηρίζοντας ότι έχει ρυθμισμένο στεγαστικό δάνειο και πως με τα χρήματα της σύνταξης προσπαθεί να αποπληρώσει το δάνειο για να μην της πάρουν το σπίτι.

Γείτονες της γιαγιάς που πληροφορήθηκαν την περιπέτειά της επισκέφθηκαν το σούπερ μάρκετ και ζήτησαν να αποσυρθεί η μήνυση. Ωστόσο, ο υπεύθυνος του καταστήματος παρέμενε μέχρι και σήμερα ανένδοτος λόγω της αυστηρής πολιτικής που ακολουθεί η εταιρεία.

Έτσι, το θέμα πήρε διαστάσεις. Από το πρωί της Πέμπτης η ιστορία της ηλικιωμένης γυναίκας αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο, ενώ οι τηλεοπτικοί σταθμοί συμπεριέλαβαν την υπόθεση αυτή στην ειδησεογραφία. Υπήρξαν και παρεμβάσεις προς τη διοίκηση της εταιρείας από γνωστούς παράγοντες της κοινωνίας. Ήταν σαφές πως δεν υπήρχαν άλλα περιθώρια ελιγμών. Αργά το μεσημέρι της Πέμπτης η Lidl Hellas ανακοίνωσε επίσημα ότι αποσύρει τη μήνυση εναντίον της γιαγιάς. Θα ήταν ευχής έργον η εταιρεία να προχωρήσει στη διακριτική παροχή βοήθειας σε άτομα που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Αποτελεί ζήτημα εταιρικής ευθύνης.

Διαβάστε την συνέχεια στο zougla

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια