Πτολεμαΐδα: Mικρή υποχώρηση στο ιικό φορτίο των ανεπεξέργαστων λυμάτων

Μικρή υποχώρηση στις τιμές των ανεπεξέργαστων λυμάτων της πόλης της Πτολεμαΐδας σημειώθηκε την 3η εβδομάδα του Ιανουαρίου, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ελέγχου σε δύο  δειγματοληψίες που έγιναν σε τέσσερα διαφορετικά σημεία του κέντρου, στις 11 και στις 18 Ιανουαρίου.

Ανιχνεύτηκαν 600- 900 μονάδες copies RNA ( δειγματοληψία 11-01-2022) και 600- 800 μονάδες αντίστοιχα στη( δειγματοληψία της 18-01-2022) και κυμάνθηκαν στα ίδια επίπεδα των προηγούμενων μηνών κορύφωσης των θετικών κρουσμάτων στην περιοχή.

Πρόκειται για τη μηνιαία ενημέρωση, από τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης- Αποχέτευσης  και τον Δήμο Εορδαίας, των πολιτών σχετικά με την πορεία της παρουσίας της COVID-19 και τω μεταλλάξεων αυτής στα αστικά λύματα στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Όπως επισημαίνεται τα λύματα δεν είναι σταθερά, υπάρχει αλλαγή από μέρα σε μέρα, όχι μόνο στην παροχή αλλά και στα περιεχόμενα στερεά, στο οργανικό φορτίο, και σε άλλες ιδιότητες, παράμετροι που επηρεάζουν το πόσο εύκολα  η το  πόσο δύσκολα μπορεί να ανιχνευτεί το ιικό φορτίο στα λύματα. Ο έλεγχος στα λύματα λειτουργεί προληπτικά ως σύστημα παρακολούθησης και ενημέρωσης των πολιτών για τη διασπορά του κορονοϊού στην Κοινότητα

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ: Mαίρη Κεσκιλίδου

www.ertnews.gr

από ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια