Τα λεφτόδεντρα, η διαπλοκή και η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5.


Ο σκιτσογράφος Δερμεντζόγλου κι άλλη φορά έχει αποτυπώσει με την πένα του το τι πραγματικά συμβαίνει με τις ανεμογ@@ήτριες, που έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα σε βιομηχανικό οικόπεδο. Στο σημερινό σκίτσο οι ανεμογ@@ήτριες είναι τα νέα δέντρα, που φυτεύει παντού μια διαπλοκή με πλήρες ονοματεπώνυμο κι ευθεία συσχέτιση με τον "Πρωθ". Όχι, δεν είναι σύμπτωση, η ίδια διαπλοκή που υπήρχε επί ΓΑΠ κι είχε δικούς της ανθρώπους στο ΥΠΕΝ και τη ΡΑΕ, η ίδια διαπλοκή υπάρχει κι επί Μητσοτάκη κι ο κοινός παρονομαστής είναι ξεκάθαρα φωτογραφημένος στο σκίτσο.


Την ίδια στιγμή η νέα λιγνιτική μονάδα Πτολεμαΐδα 5 σταδιακά ολοκληρώνεται και το kozani.tv, σε συνεργασία με το inpozar.net, μας προσέφεραν ένα συλλεκτικό βιντεάκιαπό την προ διμήνου πρόοδο των εργασιών. Το διάρκειας 7:23 λεπτών βίντεο έχει ...
ληφθεί με drone, κυρίως στο εσωτερικό της μονάδας και κυρίως στο λέβητα. Πρόκειται για μια υπερσύγχρονη, "state of the art" μονάδα, που αντικαθιστά πλήρως τις 4 μονάδες του παλαιού ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η τελευταία των οποίων είχε καταστραφεί από πυρκαγιά το 2014. Μια μονάδα που φυσιολογικά θα μπαίνει πρώτη και καλύτερη στο σύστημα ηλεκτροδότησης κι αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο της λάθος, στη χώρα που το πολιτικό σύστημα στον 21ο αιώνα διακρίνεται για την καταστροφή κι όχι τη δημιουργία.

Η μεταπολεμική και μετεμφυλιακή Ελλάδα είχε στηρίξει πολλές ελπίδες τη δεκαετία του 1950 στην εκμετάλλευση του λιγνίτη της Πτολεμαΐδας κι η πόλη της Πτολεμαΐδας αναπτύχθηκε μαζί με το λιγνίτη. Παρά τις για χρόνια σημαντικές εκπομπές αιωρούμενων σωματιδίων, (που είναι βλαπτικός για την υγεία ρύπος κι έφερε κυρίως βρογχίτιδες και ρινίτιδες στους κατοίκους της περιοχής), ο τοπικός πληθυσμός "πίνει νερό στο όνομα του λιγνίτη" και περιμένει πώς και πώς την έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας.  

Δυστυχώς ο τοπικός πληθυσμός λογαριάζει χωρίς τους νταβατζήδες της Αθήνας, τους απάτριδες της Πλατείας Συντάγματος, χωρίς τη διαπλοκή,  που ενδιαφέρεται μόνο πώς θα καίει φυσικό αέριο μέχρι τελικής εξόντωσης των Ελλήνων, ώστε στο τέλος να δεχθούν να γεμίσουν τόσο οι βουνοκορφές όσο και τα πελάγη με τα λεφτόδεντρα της ΤΕΡΜΑ ΔΙΑΠΛΟΚΗ Α.Ε. Με το προπαγανδιστικό παραμύθι πως "να, οι "Α"ΠΕ ρίχνουν τις τιμές", "να, το λέει και η "μελέτη" του ΑΠΘ πως οι "Α"ΠΕ ρίχνουν τις τιμές", καθώς οι πολίτες δεν γνωρίζουν πως δεν είναι ποτέ δυνατόν οι ΜΗ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ μονάδες να ρίξουν τις τιμές. Για τον πολύ απλό πως το σύστημα ηλεκτροδότησης εκτός από ενέργεια χρειάζεται και ισχύ και οι ΜΗ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ μονάδες δεν έχουν την παραμικρή αξιοπιστία ισχύος.

(ΜΗ ΚΑΤΑΝΕΜΟΜΕΝΕΣ (non dispatchable) είναι οι μονάδες εκείνες που δεν μπορούν να αυξομειώνουν την παραγωγή ανάλογα με τις ανάγκες του συστήματος). 

Πηγή: greeklignite.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια