Τι νέο θα παρουσιάσει η Apple απόψε;


Η Apple πρόκειται σήμερα να πραγματοποιήσει το πρώτο της event για το 2022 στο οποίο αναμένεται να ανακοινώσει ένα νέο iPhone, ένα iPad και ενδεχομένως μερικούς «φρέσκους» υπολογιστές Mac.

Όπως συμβαίνει με όλα τα αντίστοιχα events της εταιρείας από το 2020 και έπειτα, δηλαδή από το ξεκίνημα της πανδημίας έως σήμερα, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Apple Park, στο αρχηγείο της εταιρείας στο Κουπερτίνο της Καλιφόρνια και θα μεταδοθεί διαδικτυακά.

Συνήθως, οι ανοιξιάτικες ανακοινώσεις της Apple αφορούν συσκευές που θεωρούνται λιγότερο σημαντικές σε σχέση με τις ναυαρχίδες που ανακοινώνονται το φθινόπωρο της κάθε χρονιάς, ενόψει της εορταστικής (και ιδιαίτερα κερδοφόρας) περιόδου των Χριστουγέννων. Πέρυσι, είχαν ανακοινωθεί ένα νέο iPad Pro, ένα ανασχεδιασμένο iMac και τα AirTags.


Φέτος, αναμένεται ότι στις ανακοινώσεις θα περιλαμβάνεται η αναβάθμιση του iPhone SE με υποστήριξη δικτύων 5G, ταχύτερο επεξεργαστή και βελτιωμένη κάμερα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Bloomberg. Αυτό που φαίνεται να απασχολεί περισσότερο τους αναλυτές είναι αν η νέα συσκευή θα διατηρήσει την ίδια τιμή με το iPhone SE που κυκλοφορεί σήμερα. Επιπλέον, ένα ερώτημα είναι αν το μοντέλο του 2020 θα συνεχίσει να κυκλοφορεί σε ακόμη χαμηλότερη τιμή.

Κάτι τέτοιο θα φέρει την Apple σε θέση να διεκδικεί μερίδιο από τα αντίστοιχης τιμής μοντέλα Android της αγοράς.

Στο επίπεδο των iPad, η Apple έχει ανανεώσει την περασμένη άνοιξη τα κορυφαία iPad Pro ενώ το iPad Mini και το «κανονικό» iPad το περασμένο φθινόπωρο. Άρα το μοντέλο που… χρήζει ανανέωσης είναι το iPad Air το οποίο διαθέτει οθόνη διαγωνίου 10,9 ιντσών και αισθητήρα αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος στο πλήκτρο εκκίνησης.

Εκτίμηση των αναλυτών της TF Securities είναι ότι η αμερικανική εταιρεία θα διατηρήσει τον γενικότερο σχεδιασμό της συσκευής με την προσθήκη νέου επεξεργαστή, βελτιωμένες κάμερες και προαιρετική υποστήριξη δικτύων 5G.

Τέλος, εκτιμάται ότι η Apple θα προχωρήσει σε ανανέωση και κάποιων μοντέλων υπολογιστών της. Ήδη έχει ξεκινήσει η μετάβαση στην οικογένεια επεξεργαστών M1 (σχεδίασης Apple) εγκαταλείποντας τους επεξεργαστές της Intel. Πέρυσι, «άλλαξαν» επεξεργαστή τα iMac και MacBook Pro ενώ το 2020 είχαν ανανεωθεί τα MacBook Air, Mac Mini και ένα μοντέλο MacBook Pro.


* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια