Γιάννης Μάζης: Γιατί δε συμφωνώ με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία

Δε συμφωνώ με την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία δηλώνει ο ομότιμος καθηγητής Γεωπολιτικής του ΕΚΠΑ Γιάννης Μάζης, μιλώντας στο Real FM  και τους Μάνος Νιφλή - Άκη Παυλόπουλο.

Η Ελλάδα έχει ανοικτό εθνικό θέμα με το Κυπριακό και μια αναθεωρητική δύναμη όπως είναι η Τουρκία δίπλα της και η Ρωσία μπορεί να μας κάνει ζημιά στα Ελληνοτουρκικά αλλά και το Κυπριακό αφήνει να εννοηθεί ο καθηγητής. 

Επίσης η χώρα μας πρέπει να θέσει το θέμα της Κύπρου στην διεθνή κοινότητα μιας και η περίπτωση της Ουκρανίας είναι αντίστοιχη. Το παράδειγμα του Ισραήλ φέρνει ο καθηγητής, που αν και στενός σύμμαχος των Αμερικανών αποφεύγει να πάρει θέση και κρατάει μια ουδετερότητα γιατί δεν θέλει να έχει προβλήματα με την Ρωσία και λόγω της θέσης της Ρωσίας στην Σύρια. 

Κάτι έχουμε να μάθουμε από αυτή την στάση τονίζει ο κ. Μάζης Η επόμενη συνάντηση διαπραγματεύσεων πρέπει να είναι σε υψηλότερο επίπεδο τονίζει ο καθηγητής, βέλτιστα Ζελένσκι Πούτιν και οι δύο πλευρές πρέπει να προσέλθουν με πιο ρεαλιστικές προτάσεις. Πιθανόν μια συνομοσπονδία με εξασφάλιση της ουδετερότητας της Ουκρανίας τονίζει ο καθηγητής 

Τέλος ο κ. Μάζης αναφέρεται στην καλπάζουσα οικονομική κρίση που θα χτυπήσει την Ευρώπη λόγω των κυρώσεων που επιβλήθηκαν στην Ρωσία

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια