Τον πιο προηγμένο μετεωρολογικό δορυφόρο εκτόξευσε η NASA | Βίντεο


Εκτοξεύτηκε από το Κέιπ Κανάβεραλ στη Φλόριδα ο δορυφόρος, τον GOES-T, ο οποίος θα παρακολουθεί ακραία καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα όπως καταιγίδες, κεραυνούς, ανεμοθύελλες, ομίχλες και καθιζήσεις. Θα μπορεί επίσης να εντοπίζει δασικές πυρκαγιές στα αρχικά της στάδια αλλά να κάνει και καταγραφές κλιματικών δεδομένων. Ο δορυφόρος αποτελεί προϊόν συνεργασίας της NASA και της Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA).

Σύμφωνα με την NASA θα χρειαστούν αρκετοί μήνες που θα πρέπει ο δορυφόρος να κάνει τεχνικές δοκιμές των συστημάτων και οργάνων του πριν ξεκινήσει να λειτουργεί. Ο δορυφόρος αποτελεί συνεργασία της NASA με την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (NOAA) των ΗΠΑ και είναι ο τρίτος από τους συνολικά τέσσερις μετεωρολογικούς δορυφόρους ενός προγράμματος με συνολικό κόστος 11,7 δισ. δολάρια.

Αυτοί οι τέσσερις δορυφόροι είναι ανάμεσα στους πιο προηγμένους μετεωρολογικούς δορυφόρους που έχουν κατασκευαστεί μέχρι σήμερα. Ανάμεσα στα άλλα διαθέτουν συστήματα παρακολούθησης του περιβάλλοντος αλλά και της Γης σε πραγματικό χρόνο εντοπίζοντας παράλληλα και φυσικές καταστροφές.

Ο GOES-T θα εγκατασταθεί σε ύψος 35 χλμ. πάνω από τον ισημερινό της Γης και θα αντικαταστήσει έναν από τους προηγούμενους δορυφόρους του προγράμματος.* Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μη συμπίπτουν με τις απόψεις του/της αρθρογράφου ή τα περιεχόμενα του άρθρου.

από STERGIOG

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια