Κατέρρευσε το κυβερνητικό αφήγημα – Η Ελλάδα 1η σε θανάτους από κορωνοϊό στην ΕΕ, ξεπέρασε και την...«ανεμβολίαστη» Βουλγαρία


Μία πρωτιά, που συντρίβει το κυβερνητικό αφήγημα και αναδεικνύει τις τεράστιες ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας και την αναγωγή των εμβολίων σε πανάκεια, κατέχει η Ελλάδα.

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε απώλειες από κορωνοϊό ανάμεσα στις χώρες της Ευρώπης, καθώς καταγράφει 85,82 θανάτους κατά μέσο όρο ανά 14 ημέρες, την ώρα που ο αντίστοιχος ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνά τους 31,76.
Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης την Παρασκευή (15/4/2022) για την πανδημία οι ειδικοί προσπάθησαν να εξηγήσουν τον υψηλό αριθμό των θανάτων από κορωνοϊό στην Ελλάδα, καθώς καταλαμβάνει την πρώτη θέση, ανάμεσα σε 27 κράτη – μέλη της ΕΕ.
Σύμφωνα με το ourworldindata.org, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της πρώτης δεκάδας με τους περισσότερους θανάτους και συγκεκριμένα με 85,82 νεκρούς στον μέσο όρο των 14 ημερών, ενώ ακολουθούν: η Μάλτα (60,07), η Κύπρος (56,92), η Σλοβακία (56,70), η Αυστρία (56,62), η Νορβηγία (48,48), η Δανία (47,64), η Λετονία (46,60), η Γερμανία (46,07), η Λιθουανία (45,35), κ.α.
Την ίδια μέρα, ο ευρωπαϊκός μέσος όρος των νεκρών δεν ξεπερνά τους 32 κατά μέσο όρο, όπως αναφέρει ο ιστότοπος iatropedia.
Ο αυξημένος αριθμός των θανάτων στην Ελλάδα που παραμένει σχεδόν αμείωτος από την αρχή του φθινοπώρου του 2021 και μέχρι σήμερα, απασχόλησε την τελευταία συνεδρίαση της επιστημονικής Επιτροπής, που εισηγείται τα μέτρα στην κυβέρνηση.
data.JPG
60 θάνατοι ανά ημέρα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε στη δημοσιότητα στην ενημέρωση της Παρασκευής 15/4, η καθηγήτρια Παιδιατρικής – Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, ο αριθμός των θανάτων που καταγράφονται στη χώρα δεν έχει μειωθεί, με τον κυλιόμενο μέσο όρο του 7ημερου να είναι στους 60 περίπου θανάτους την ημέρα.
Οι επιστήμονες αποδίδουν τους θανάτους ηλικιωμένων ανθρώπων στα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα από τα οποία πάσχουν και όχι στη νόσο Covid-19 αυτή καθαυτή.
Ωστόσο, με τον τρόπο που δηλώνονται οι θάνατοι στην Ελλάδα, όπως διευκρίνισε η καθηγήτρια, δεν γίνεται σαφής διαχωρισμός.

Ο μύθος των εμβολίων

Για μεγάλο χρονικό διάστημα επιστήμονες και αρμόδιοι του υπουργείου Υγείας απέδιδαν τους αυξημένους θανάτους στα χαμηλά εμβολιαστικά ποσοστά της χώρας μας ανάμεσα στους ηλικιωμένους.
Σήμερα, ωστόσο, κι ενώ ο παράγοντας αυτός πλέον έχει εκλείψει – καθώς στους άνω των 60 ετών τα εμβολιαστικά ποσοστά ξεπερνούν το 90% – οι αυξημένοι θάνατοι παραμένουν.
Την ίδια στιγμή, πολλές χώρες στην Ευρώπη με πολύ χαμηλότερα εμβολιαστικά ποσοστά που δεν ξεπερνούν το 70% στους ηλικιωμένους, καταγράφουν πολύ χαμηλότερο αριθμό θανάτων από την Ελλάδα (π.χ. Κροατία, Βουλγαρία κ.α.)

από bankingnews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια