Σέρβος αναλυτής αποκαλύπτει το σχέδιο του ΝΑΤΟ για τη δημιουργία «νέων Ουκρανών»

wal_172619 / pixabay
Η Βορειοατλαντική Συμμαχία συμμετείχε στην καλλιέργεια «νέων Ουκρανών», βλέποντας την «ευκαιρία» να συγκρουστεί με τη Ρωσία στο έδαφος της χώρας, δήλωσε ο Σέρβος δημοσιογράφος και πολιτικός επιστήμονας Dragomir Andzhelkovic στο άρθρο του για την έκδοση Print.

«Παρά το γεγονός ότι η πλειονότητα του ουκρανικού πληθυσμού εξακολουθεί να θεωρεί τον εαυτό του κοντά στο ρωσικό λαό, πολλοί έχουν ήδη υιοθετήσει μια νέα ταυτότητα και είναι έτοιμοι να πολεμήσουν φανατικά ενάντια σε αυτό που τους λένε ότι τους απειλεί. Οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ έχουν έρθει για να τους "βοηθήσουν" με όλα τα μέσα», λέει.

Σύμφωνα με τον Andzhelkovich, ο πρώην πρόεδρος της Ουκρανίας  Leonid Kuchma ήταν ο εμπνευστής αυτής της διαδικασίας . Ήταν αυτός, όπως πιστεύει ο παρατηρητής, που έθεσε τον «στρατηγικό στόχο» να βαθύνει τη διάσπαση μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

"Ο Κούτσμα, σαν παπαγάλος, επαναλαμβάνει πως η Ουκρανία δεν είναι πλέον Ρωσία και ότι δε θα είναι ποτέ ξανά. Αλλά οι Ρώσοι δεν το απαιτούν. Θέλουν μόνο η Ουκρανία να μη χρησιμεύσει ως εφαλτήριο για να επιτεθεί στη Ρωσία", κατέληξε ο δημοσιογράφος. Οι αρχές του Κιέβου επιδεικνύουν επιθετικότητα κατά της Ρωσίας εδώ και αρκετά χρόνια. 

Έτσι, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ουκρανία τήρησε την πορεία της απορωσοποίησης και της αναγκαστικής αφομοίωσης. Σημείωσε πως η Ρωσία, με τη σειρά της, θέλει να δει την Ουκρανία φιλική, χωρίς απαγόρευση της ρωσικής γλώσσας και κουλτούρας. 

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια