Η Γερμανία εξηγεί γιατί δεν μπορεί να αρνηθεί το ρωσικό αέριο

ds_30 / pixabay
Το γερμανικό περιοδικό Spiegel δημοσίευσε ένα βίντεο που εξηγεί γιατί η Γερμανία εξαρτάται από τους ρωσικούς ενεργειακούς πόρους.

Στο βίντεο υποστηρίζεται ότι το Βερολίνο βρίσκεται σε αυτή τη θέση λόγω της λανθασμένης ιστορικής εξέλιξης. Σύμφωνα με όσα παρουσιάζονται, η Γερμανία εισάγει από τη Ρωσία 34 τοις εκατό πετρελαίου, σχεδόν το μισό άνθρακα και 52 τοις εκατό φυσικού αερίου - περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη χώρα.

"Από τη δεκαετία του '70, η Γερμανία βασίζεται όλο και περισσότερο στο φυσικό αέριο ως φορέα ενέργειας. Λόγω της προγραμματισμένης εγκατάλειψης του άνθρακα και της πυρηνικής ενέργειας, η εξάρτηση από τη Ρωσία ως το μεγαλύτερο προμηθευτή ενέργειας έχει γίνει ακόμη πιο ισχυρή", εξηγεί ο συγγραφέας του υλικού.

Η Γερμανία λαμβάνει επίσης φυσικό αέριο από τη Νορβηγία και την Ολλανδία, αλλά αυτές οι προμήθειες δύσκολα μπορούν να αυξηθούν. Επιπλέον, υπάρχουν επιλογές με εισαγωγές από το Αζερμπαϊτζάν, την Αλγερία και το Μαρόκο, αγορά LNG από τις ΗΠΑ, το Κατάρ ή την Αυστραλία. Όμως η Γερμανία δεν διαθέτει λιμάνια για την παραλαβή υγροποιημένου αερίου και πιθανότατα θα είναι δυνατή η κατασκευή τους μόνο σε λίγα χρόνια. 

 

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια