«Η αύξηση των τιμών των τροφίμων θα πλήξει τις φτωχές χώρες»

Frantisek_Krejci / pixabay
Η ταχεία άνοδος των τιμών των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορευμάτων θα πλήξει κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες και χώρες χαμηλού εισοδήματος, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Anton Siluanov μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών και των κεντρικών τραπεζών των BRICS υπό την κινεζική προεδρία.

«Η ταχεία άνοδος των τιμών των τροφίμων, της ενέργειας και των εμπορευμάτων θα πλήξει κυρίως τις αναπτυσσόμενες χώρες και τις χώρες χαμηλού εισοδήματος», δήλωσε ο Σιλουάνοφ, σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου του υπουργείου Οικονομικών. 

Οι συμμετέχοντες σημείωσαν τις σημαντικές αρνητικές επιπτώσεις της τρέχουσας γεωπολιτικής κρίσης και των περιοριστικών μέτρων στην ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Siluanov σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση στην παγκόσμια οικονομία έχει επιδεινωθεί σημαντικά ως αποτέλεσμα των κυρώσεων. «Απαγορεύσεις, διακοπή των αλυσίδων παραγωγής και εφοδιασμού, έλεγχοι εξαγωγών και απαγορεύσεις εισαγωγών - όλοι αυτοί οι περιορισμοί πλήττουν την παγκόσμια οικονομία», εξήγησε. 

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια