Αυτό είναι το αρχαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο – Λειτουργεί εδώ και 1.317 χρόνια

Το «Nishiyama Onsen Keiunkan» ιδρύθηκε το 705 μ.Χ. στη Χαγιακάβα της Ιαπωνίας

Από: news.gr

Στην Ιαπωνία, στο εμβληματικό όρος Φούτζι, δεσπόζει ανάμεσα σε πολλές θερμές πηγές, το παλαιότερο ξενοδοχείο στον κόσμο. Πρόκειται για την παλαιότερη επιχείρηση σε διεθνές επίπεδο, σύμφωνα με το βιβλίο καταγραφής παγκόσμιων ρεκόρ Γκίνες.

Ο λόγος για το «Nishiyama Onsen Keiunkan», ένα πεντάστερο ξενοδοχείο με ζεστά ιαματικά λουτρά που άνοιξε για πρώτη φορά τις πόρτες του το 705 μ.Χ. και λειτουργεί μέχρι σήμερα, 1.317 χρόνια μετά, χωρίς να έχει κατεβάσει ποτέ ρολά.

Αναμφίβολα, εντυπωσιακό. Εντυπωσιακότερο όμως είναι το γεγονός ότι έχει λειτουργήσει από 52 γενεές της ίδιας οικογένειας.

Το ξενοδοχείο ίδρυσε ο Fujiwara Mahito, που υπήρξε γιος ενός αυλικού του 38ου Αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, Tenji.

Ένα ξενοδοχείο αναλλοίωτο στον χρόνο

Στο Nishiyama Onsen Keiunkan έχουν διαμείνει μέσα στα χρόνια, τις δεκαετίες και τους αιώνες από θρυλικούς σαμουράι μέχρι σημαντικούς πολιτικούς, διάσημους celebrities και σύγχρονους τουρίστες που καταφθάνουν από κάθε πλευρά του πλανήτη για να απολαύσουν το κατάφυτο τοπίο μέσα στο οποίο κατοικεί το ξενοδοχείο, αλλά κυρίως για να γνωρίσουν την ιστορία του και να βιώσουν τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών νερών.

Τόσο οι τέσσερις εξωτερικές πισίνες και οι δύο εσωτερικές, που για την ακρίβεια χαρακτηρίζονται λουτρά και όχι πισίνες, είναι γεμισμένες με νερά από τις θερμές πηγές, ενώ και ακόμα και στα μπάνια των δωματίων το νερό που τρέχει έρχεται κατευθείαν από αυτές τις πηγές.

Η αρχιτεκτονική του έχει μείνει αναλλοίωτη στον χρόνο, καθώς στόχος των γενεών που το έχουν «τρέξει» μέσα σε αυτή τη χιλιετία ήταν να διατηρήσουν τη βαριά κληρονομιά του.

Αυτό το χαρακτηριστικό του στοιχείο είναι που σύμφωνα με διεθνή, ταξιδιωτικά sites, όπως διαβάζουμε στο έγκριτο Travel + Leisure, αποτελεί το μυστικό της επιτυχίας του.

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια