Οι Αμερικανοί θα εκτοξεύσουν δορυφόρους για την παρακολούθηση υπερηχητικών όπλων για προστασία των αεροπλανοφόρων

Ο αντιναύαρχος Τζον Χιλ, διευθυντής της Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας, δήλωσε χθες ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ προγραμματίζει να εκτοξεύσει δύο πρωτότυπους δορυφόρους σε τροχιά τον Μάρτιο του 2023 για την παρακολούθηση υπερηχητικών και βαλλιστικών πυραύλων.

Από: echedoros-a.gr

«Θα εκτοξεύσουμε δύο πρωτότυπους δορυφόρους που αλληλεπιδρούν στο διάστημα τον Μάρτιο του 2023», είπε σε ακρόαση στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Τζον Χιλ, οι δορυφόροι θα τεθούν σε τροχιά με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν για «επιτήρηση δοκιμών» υπό την επιχειρησιακή ευθύνη της Διοίκησης Ινδο-Ειρηνικού των ΗΠΑ.

«Θα συλλέξουμε αυτά τα δεδομένα για να αποδείξουμε ότι η ιδέα είναι σωστή», πρόσθεσε ο Χιλ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο μέλλον είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένας ολόκληρος δορυφορικός συνδυασμός για αυτούς τους σκοπούς.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Πυραυλικής Άμυνας σημείωσε ότι τρεις ιδιωτικές εταιρείες συμμετέχουν αυτή τη στιγμή στη δημιουργία του αμερικανικού συστήματος προστασίας από υπερηχητικά όπλα, οι οποίες «ανταγωνίζονται μεταξύ τους».

Ο Χιλ είπε ότι «μέσα στο τρέχον έτος», ανάλογα με τις προτάσεις αυτών των εταιρειών, το Πεντάγωνο θα επιλέξει μία ή δύο από αυτές. Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ θα συνεχίσει να συνεργάζεται μαζί τους.

Ο Χιλ είπε επίσης ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναπτύσσουν συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για την προστασία των αμερικανικών πλοίων, συμπεριλαμβανομένων των αεροπλανοφόρων, από υπερηχητικά όπλα. Δεν έδωσε όμως λεπτομέρειες.

ixbt.com

από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια