Τι(ς) πταίει;

Του Κώστα Δημ Χρονόπουλου 
(Αρθρογράφου –Σχολιογράφου)
 
Ανησυχία –και υποκριτική «Ανησυχία» - έχει καταλάβει την Ευρώπη-και όχι μόνον –για την πράγματι μεγάλη άνοδο της ακροδεξιάς στη Γαλλία.
 
Το πανηγύρισαν που ο κος Μακρόν κατάφερε να εμποδίσει την κα Λεπέν να εκλεγεί Πρόεδρος. Κάποιες σκέψεις ίσως διασαφήσουν την κατάσταση: 
 
Έχουν ή δεν έχουν οι Γάλλοι Κ.Δ.Πολίτευμα Προεδρικής Δημοκρατίας; Ασφαλώς. Αυτό σημαίνει πως αν η πλειονότητα του λαού επιλέξει Ακρο-δεξιά, Ακροαριστερά, Κεντροδεξιά ή Κεντροαριστερά κ.ο.κ αυτό θα πρέπει να γίνει σεβαστό. Δυστυχώς είχαμε φαινόμενα ακόμη και παρεμβάσεων Δυτικών Ηγετών υπέρ του κου Μακρόν προεκλογικά. 
 
Αλήθεια τι φοβούνται οι Δημοκράτες / «Δημοκράτες»; Την κατίσχυση της βασικής αρχής της Δημοκρατίας , δηλαδή εκείνη της πλειοψηφίας; Αν οιοσδήποτε λαός – με αδιάβλητες και ελεύθερες εκλογές –εκλέξει το α’ ή β’ κόμμα, γιατί αυτό ενοχλεί /στεναχωρεί /ανησυχεί κάποιους;  
 
Φοβούνται πολλοί πως ο Φασισμός των ΝΑΖΙ ξανάρχεται. Δεν πρόκειται!.  
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μου: 
  • Ο Χίτλερ αφενός μας άφησε χρόνους προ πολλού, αφετέρου δεν υπήρξε ποτέ Ακροδεξιός. Εθνικοσοσιαλιστής ήταν ο μακαρίτης.   
  • Ο Μουσολίνι ευθύνεται βασικά για το Φασισμό (και ως ιδεολογία).  
  • Το ορθό είναι να μιλάμε για Ολοκληρωτισμό /Τυραννία και όχι (επιλεκτικά) για Ναζισμό /μαύρο Φασισμό. 
Αλήθεια με τον κόκκινο Ολοκληρωτισμό του Στάλιν τι γίνεται; Συγχωρέθηκε /δικαιώθηκε ως …… αποθανών;
 
Αυτά, όχι βέβαια προς υποστήριξη του εγκληματία του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου Χίτλερ, αλλά επειδή ο «Φασίστας» έκλεψε την παράσταση από τον …. «Σταλινίστα» /Σοβιετικό Κομμουνισμό /Υπαρκτό Σοσιαλισμό κ.ο.κ  
 
Κανένας Φασισμός /Ναζισμός/Κομμουνισμός δεν ξανάρχεται –και μάλιστα σε χώρες όπως η Γαλλία. Άδικες ή –και – υποκριτικές οι ανησυχίες που εκφράζονται και μεγαλοποιούνται. Ακόμη δεν νομίζω πως η κα Λεπέν είναι νοσταλγός ή θαυμάστρια του Χιτλερισμού. 
 
Από τι όμως κινδυνεύουμε (αφού οι «ισμοί» μας τελείωσαν); Απάντηση: Από το Κ.Δ.Πολίτευμα /Δημοκρατία, όπως λειτουργεί, τις παρενέργειες τις οποίες δημιουργεί και τον διαβλητό, ύπουλο τρόπο αναδείξεως ανάξιων λόγου ηγετίσκων πυγμαίου αναστήματος. Προβάλλονται και εκλέγονται ηγέτες διαφθοροδιαπλεκόμενοι με οικονομιντιακούς παράγοντες, καθώς και με ξένες ισχυρές /μεγάλες Χώρες που τους τοποθετούν σε υψηλούς θώκους εξουσίας προκειμένου να τους μεταχειρίζονται ωσάν μαριονέτες!..... Η άφρων, ανάλγητη, αντιλαϊκή και –ενίοτε αντεθνική-πολιτική τους, αγανακτεί τον κόσμο ο οποίος στρέφεται προς ακραίες κατευθύνσεις (υποχρεωτικά;). 
 
Η αποτυχία της Ε.Ε, τα απεχθή συμφέροντα των ισχυρών Εταίρων, η αλλοπρόσαλλη πολιτική, η κραυγαλέα έλλειψη αλληλεγγύης ανάμεσα στα Κράτη και η επικράτηση της αχαλίνωτης ιδιοτέλειας έχουν οδηγήσει σε (αυτό) απαξίωση, την Ε.Ε. Οι λαοί συνειδητοποιούν την κοροϊδία /εξαπάτησή τους. Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης αφυπνίζεται φυσιολογικά. Αντί ενώσεων Κρατών και Παγκοσμιοποίησης, οδηγούμαστε σε Έθνη – Κράτη. Πισωγυρίζουμε. Συνεπώς το έδαφος (μετά την περίοδο αγρανάπαυσης που επακολούθησε τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και το τέλος του ψυχρού Πολέμου) είναι πλέον πρόσφορο. Ο Εθνικισμός ανθεί και θεριεύει νομοτελειακά δυστυχώς.  
 
Το μέγα ζητούμενο όμως δεν είναι αυτό. Εξάλλου θεωρώ πως ο Εθνικισμός δεν είναι αίτιο δεινών αλλά αιτιατό/αποτέλεσμα (με τις δικές του ασφαλώς αρνητικές επιπτώσεις). Το Κ.Δ.Πολίτευμα είναι το … λίπασμα που τροφοδοτεί τα άκρα, τις ακρότητες , τις εθνικές (αυτό) περιχαρακώσεις.  
 
Οι πολιτικάντηδες, τα κόμματα /κομματισμός και το ψυχοπαίδι τους ο συνδικαλισμός, αποτελούν τον εσμό των αποτυχημένων. Την κύρια αιτία των δεινών.  
 
Είναι αστείο να τα βάζουμε με την –όποια- κα Λεπέν και να βλέπουμε φαντάσματα τύπου Χίλτερ ή Στάλιν.
 
Αν πράγματι ανησυχούμε για την ενίσχυση των άκρων και των ακροτήτων ένας και μόνον τρόπος υπάρχει: η ενδυνάμωση της παρηκμασμένης Δημοκρατίας μας. Όλα τ’ άλλα είναι είτε εκ του πονηρού ή συνέπεια καλπάζουσας ηλιθιότητας.  
 
ΥΓ. Πρόβλεψη: Αν αμελήσουμε την ριζική αναδιάρθωση των δημοκρατικών μας θεσμών και δεν επιλέξουμε χρηστούς /έντιμους /ικανούς ταγούς, θα έρθει κάποια στιγμή που όντως θα «νεκραναστηθούν» ή θα χρησιμοποιηθούν ως … Ελ.Σιντ, οι Μουσολίνι, Χίτλερ, Στάλιν κ.α, προκειμένου να συμπαρασταθούν στους τότε …. πολυπληθείς δικούς τους.
Δημοκρατική κατάντια!.

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια