Βούτσιτς: Αμετάβλητη η θέση της Σερβίας για τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Freepen.gr - Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς επανέλαβε τη Δευτέρα πως η Σερβία δεν έχει προσχωρήσει σε καμία περιοριστική δήλωση για τη Ρωσία και πρόσθεσε ότι μια πρόσφατη δήλωση των Τιράνων που υποστηρίχθηκε από το Βελιγράδι δεν είχε καμία σχέση με κυρώσεις και η θέση της Σερβίας για το θέμα και για την υποστήριξη της εδαφικής ακεραιότητας του Η Ουκρανία παρέμεινε αμετάβλητη.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Βούτσιτς είπε πως η δήλωση των Τιράνων, έγγραφο της Πρωτοβουλίας Αδριατικής Ιονίου, είναι περιφερειακή και δεν έχει καμία σχέση με κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Σημείωσε ότι η Σερβία δεν είχε υπερψηφίσει καμία από τις υπάρχουσες «22 ή 23» δηλώσεις που επιβάλλουν περιοριστικά μέτρα στη Ρωσία.

«Είμαστε η μόνη χώρα που δεν ψήφισε κανένα περιοριστικό μέτρο κατά της Ρωσίας στην ευρωπαϊκή μας πορεία», είπε ο Βούτσιτς.

Πρόσθεσε ότι οι δηλώσεις του ΟΗΕ που υποστηρίζονται από τη Σερβία ήταν νομικής και πολιτικής φύσης και δεν είχαν καμία σχέση με κυρώσεις.

Ως εκ τούτου, δεν υπάρχει αλλαγή στην στάση της Σερβίας, είπε.

"Η στάση μας είναι η ίδια από την πρώτη μέρα και από τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας: καταδικάζουμε την εισβολή στο έδαφος μιας κυρίαρχης χώρας όπως η Ουκρανία. Τίποτα δεν έχει αλλάξει ούτε όσον αφορά τις κυρώσεις", σημείωσε ο Βούτσιτς.

Είπε ότι θα απευθυνθεί στους πολίτες και θα τους πει την αλήθεια σε περίπτωση που η Σερβία δεν είναι πλέον σε θέση να διατηρήσει την πολιτική της, αλλά ότι, όπως και πριν, η χώρα παρέμεινε σταθερά στην ίδια θέση που είχε τις τελευταίες 89 ημέρες.

Πληροφορίες: Tanjug


από freepen.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια