Ο Κ.Μητσοτάκης χαρακτήρισε «διαφωνίες που πρέπει να καταγραφούν» όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις κατά της Ελλάδας!

Την ώρα που το τουρκικό γεωτρύπανο βρίσκεται νότια της Κρήτης
 
 
Την ώρα που το νέο τουρκικό γεωτρύπανο Cobalt Explorer κινείται νότια της Κρήτης, δηλαδή εντός της ελληνικής ΑΟΖ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο της εφημερίδας Washington Post, Ντέιβιντ Ιγκνάτιους, ζήτησε από τον Ρ.Τ.Ερντογάν «ένα πλαίσιο διαλόγου για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματά μας» και χαρακτήρισε «διαφωνίες» όλες τις τουρκικές διεκδικήσεις των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων!
 
Προσπαθώντας να τον νουθετήσει ότι «Δεν είναι ώρα για επιθετικές κινήσεις, δεν είναι ώρα να προβάλουμε αναθεωρητικές απόψεις της ιστορίας»! 
Και μέχρι εκεί!  
 
Επίσης άρθρωσε το εξής απίστευτο: «Είναι απαράδεκτο για μια ΝΑΤΟϊκή χώρα να παραβιάζει τον εναέριο χώρο μιας άλλης συμμαχικής χώρας. Την ίδια, όμως, στιγμή κράτησε την πόρτα του διαλόγου ανοιχτή, σημειώνοντας ότι υπάρχει περιθώριο για την οικοδόμηση μιας θετικής ατζέντας αλλά και αναγνώρισης των σημείων στα οποία καταγράφονται διαφωνίες»!  
 
Σε ποια σημεία καταγράφονται «διαφωνίες» της Ελλάδας με την Τουρκία, άραγε;  
 
Είναι διαφωνία η αποστρατικοποίηση του νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και της Δωδεκανήσου;
Είναι διαφωνία ο Εθνικός Εναέριος Χώρος των 10 μιλίων;
Είναι διαφωνία το καθεστώς που διέπει την μειονότητα στην Θράκη;
Είναι διαφωνία η ΑΟΖ;
Είναι διαφωνία η κατοχή της βόρειας Κύπρου;
Είναι διαφωνία η ΑΟΖ Τουρκίας-Λιβύης;
 
Τι απ’ολα αυτά είναι «διαφωνίες» που πρέπει να καταγραφούν;  
Γιατί ο ελληνικός λαός ξέρει ότι όλα τα παραπάνω είναι τουρκικές διεκδικήσεις ή τετελεσμένα σε ότι αφορά την τουρκική κατοχή της Κύπρου και την ΑΟΖ με την Λιβύη.  
 
Και ο Κ.Μητσοτάκης ζητά να υπάρξει αναγνώριση των τουρκικών διεκδικήσεων; Λίγη ντροπή. Ακόμα και γι αυτόν…  
 
Για την ιστορία να πούμε ότι σήμερα στο πλαίσιο των τουρκικών διαφωνιών είχαμε στο Αιγαίο 25 παραβιάσεις και 10 παραβάσεις του FIR Αθηνών.  
 
Τα αεροσκάφη ήταν τέσσερα ζεύγη από F-16, ένα ελικόπτερο και ένα κατασκοπευτικό αεροπλάνο τύπου CN-235, το οποίο πραγματοποίησε τις 15 παραβιάσεις.  
 
pronews.gr

ΣΧΟΛΙΟ

Και να συμπληρώσω ότι και σε αμερικανική πρωινή εκπομπή με 4 δημοσιογράφους που του έκαναν ερωτήσεις δεν είπε λέξη για τις τουρκικές παραβιάσεις και τις απαράδεκτες διεκδικήσεις των Τούρκων....

από koukfamily.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια