“Είδος πολυτελείας” το σουβλάκι – Φωτιά έχει πάρει η τιμή του

 


“Είδος πολυτελείας” έχει γίνει πλέον το αγαπημένο έδεσμα όλων των Ελλήνων και των τουριστών, το σουβλάκι καθώς η τιμή του ανεβαίνει συνεχώς σε όλα τα σουβλατζίδικα της χώρας .

‘Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του MEGA , το καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο πέρυσι κόστιζε 1, 70 ευρώ με 1,80 ευρώ, ενώ τώρα η τιμή του έχει “σκαρφαλώσει” στα 2 ευρώ με 2,20 ευρώ, δηλαδή η τιμή έχει αυξηθεί περισσότερο από 30%. Επίσης ο πιτόγυρος πέρυσι κόστιζε 2,40 ευρώ με 2,60 ευρώ, ενώ φέτος η τιμή του έχει ανέλθει στα 2,80 ευρώ με 3,50 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι έχει αυξηθεί και η τιμή για μια μερίδα τηγανητές πατάτες, δηλαδή από 2,70 ευρώ πήγε 2,90 με 3 ευρώ λόγω του ηλιέλαιου. Αλλά και οι οι τιμές στα αναψυκτικά είναι τσιμπημένες” . H τιμή τους πλέον διαμορφώνεται στο 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ που ήταν πέρυσι .Πάντως ορισμένα σουβλατζίδικα πωλούν τα αναψυκτικά και στην τιμή των 2 ευρώ.

Πόσα χρήματα θα ξοδέψει ένα ζευγάρι για να φάει σε ένα σουβλατζίδικο

Το MEGA παραθέτει ένα παράδειγμα για το πόσα χρήματα θα χρειαστεί να ξοδέψει ένα ζευγάρι για να φάει ένα σουβλατζίδικο της Αθήνας. Αναλυτικά, εάν το ζευγάρι παραγγείλει

•2 πίτες (τυλιχτά)

•3 καλαμάκια

•1 μερίδα πατάτες

•2 αναψυκτικά

θα πληρώσει φέτος 19,60 ευρώ από 15 ευρώ που πλήρωνε πέρυσι.

Διαβάστε την συνέχεια στο enikonomia

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια